• banner 02Γίνε Μέλος του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών

  "Μόνος μου πάω γρήγορα και μαζί πάμε πιο μακριά"

  Περισσότερα
 • 2017 BANNER wΗμερολόγιο του Λογιστή 2017

  Περιλαμβάνει την Agenda του 2017 και το εγχειρίδιο λογιστικών, φοροτεχνικών και εργατικών θεμάτων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.


  Περισσότερα

 • lsa web offers isologismosΑναρτήστε τον Ισολογισμό σας στη Χαμηλότερη τιμή της Αγοράς!

  Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την e-genius προσφέρει στους πελάτες σας το BASIC LSA για τη δημοσίευση ισολογισμών στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς!

  Περισσότερα
 • lsa banner 526X351 bΣυνεργασία του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών με την StudySmart και τον φορέα εκπαίδευσης του CIMA

  Η συνεργασία έχει ως στόχο την αναβάθμιση των Λογιστών, Φοροτεχνικών – Οικονομολόγων και τη δημιουργία υπεραξίας στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

  Περισσότερα

17 Aug, 2017

Αρχική

Ανακοίνωση

Τα γραφεία του Λ.Σ.Α. θα παραμείνουν κλειστά έως 18/08/2017.

Καλές διακοπές!

Η νέα εγκύκλιος για τα POS - Υποχρέωση και για τη δευτερεύουσα δραστηριότητα

ΝΕΟ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με νέες διευκρινίσεις για την εγκατάσταση συστημάτων αποδοχής καρτών (pos)

Περισσότερα...

Νέες οδηγίες για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

ΝΕΟ

Τη δυνατότητα να υποβάλουν για δεύτερη φορά τροποποιητικές δηλώσεις στο πλαίσιο της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων παρέχει στους φορολογούμενους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα...

Τα κίνητρα για τη χρήση καρτών αντί μετρητών μέσω φορο-λοταρίας

ΝΕΟ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή κινήτρου χρήσης πλαστικού χρήματος προς τους φορολογούμενους μέσω της φορο- λοταρίας.

Περισσότερα...

Τροποποιητικές δηλώσεις για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Τροποποιητικές δηλώσεις, για δεύτερη φορά, στο πλαίσιο της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, θα μπορούν να υποβάλουν οι φορολογούμενοι.

Περισσότερα...

ΔΕΕ - 'Εκπτωση φόρου επί των εισροών - Τυπικές προϋποθέσεις εκδόσεως τιμολογίων

Σε δύο ακόμη δίκες του ΔΕΕ σχετικά με το ΦΠΑ ο εισαγγελέας προτείνει προς το δικαστήριο να δεχθεί ότι η έκπτωση το ΦΠΑ δεν πρέπει να εξαρτάται από την αναγραφή στο τιμολόγιο της διευθύνσεως στην οποία ο εκδότης ασκεί την οικονομική του δραστηριότητα.

Περισσότερα...

POS:Δεν θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες

Η κυβέρνηση αναμένεται να καλέσει επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για απόκτηση τερματικών συσκευών καθώς και ηλεκτρονικών εφαρμογών για την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα πριν τις 27 Ιουλίου, καθώς δεν θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες που προβλέπουν οι διατάξεις του σχετικού νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Περισσότερα...

Όλα τα μυστικά για τα POS

Εκπνέει αύριο το βράδυ η προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείου Οικονομικών προς την αγορά προκειμένου η τελευταία να εγκαταστήσει τις συσκευές ηλεκτρονικών χρεώσεων καρτών POS.

Περισσότερα...

Προ των πυλών ο φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών

Από τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν κατοικίες για σύντομο χρονικό διάστημα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (π.χ. airbnb) θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος.

Περισσότερα...

Τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αρχίζει η διαδικασία έκδοσης και ανάρτησης στο Taxisnet, το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου, των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Περισσότερα...

Συνταξιούχος και αγρότης ειδικού καθεστώτος

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος είναι εγγεγραμμένος στο taxis net στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ.

Περισσότερα...

Το έλλειμμα, η Eurostat και η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Κύριο χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς μας, ως πολιτών αυτής της χώρας, το οποίο ευθέως απορρέει από την νοοτροπία αυτών που ανέκαθεν μας κυβερνούσαν και εξακολουθούν, είναι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων και η κωλυσιεργία στην προσαρμογή μας προς τους Ευρωπαϊκούς κανόνες.

Περισσότερα...

Λήξη προθεσμίας για την εγκατάσταση POS, έρχονται πρόστιμα 1.500 ευρώ

ΝΕΟ

Aντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι δεν θα εγκαταστήσουν μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) εντός της προθεσμίας, η οποία εκπνέει στις 27 Ιουλίου.

Περισσότερα...

Φόρος στα airbnb - Κατάργηση φοροαπαλλαγών

Την κατάργηση φοροαπαλλαγών για μισθωτούς, συνταξιούχους, βουλευτές και δικαστικούς λειτουργούς προβλέπει ο ν. 4472/2017, που συνοδεύει το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Περισσότερα...

ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για την εξαγορά πλασματικών ετών σε μη μισθωτούς

Οδηγίες για τη διαδικασία της εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης μη μισθωτών ασφαλισμένων παρέχει με ειδική εγκύκλιο η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Περισσότερα...

Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι...Μείωση φορολογικών εσόδων από φυσικά πρόσωπα και αύξηση σε έμμεσους φόρους, φόρους περιουσίας κ.τ.λ. το πρώτο τετράμηνο 2017

• 10.000 ευρώ είναι το όριο του ποσού ρευστών διαθεσίμων (μετρητά και αξιόγραφα στον κομιστή), με το οποίο μπορεί να εξέλθει ή να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ενωση φυσικό πρόσωπο χωρίς να το δηλώσει στο αρμόδιο τελωνείο.

Περισσότερα...

Ασφάλιση κατοίκων εξωτερικού

ΕΡΩΤΗΣΗ: Νομικό πρόσωπο ΕΠΕ ή ΙΚΕ με έδρα την Ελλάδα όπου όμως η σύστασή της αποτελείται και από άλλο νομικό πρόσωπο στην Βουλγαρία. Η κατοικία των ιδιοκτητών της ξένης εταιρείας βρίσκεται στην αλλοδαπή. Υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ ή απαλλάσσονται;

Περισσότερα...

Διασταυρώσεις φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών

Σε πλήρη εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα το νέο σύστημα διασταυρώσεων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς πλέον οι εφορίες, το σύστημα TAXIS και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διαθέτουν όλα τα δεδομένα για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών και να επιβάλουν πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Περισσότερα...

Το παράδοξο των φόρων στην Ελλάδα

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ήδη κλείσει δύο αξιολογήσεις του δικού της Μνημονίου, ωστόσο διαψεύδονται οι προσδοκίες και οι ελπίδες των φορολογούμενων ότι τελικά θα υπάρξει φως στο τούνελ.

Περισσότερα...

Παράταση της προθεσμίας υποβολής του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού

Παράταση έως τον 10ο μήνα από τη λήξη της ελεγχόμενης φορολογικής περιόδου δόθηκε στην προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού.

Περισσότερα...

Υπενθύμιση : Χάνουν την έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις

Διορία μιας ημέρας έχουν οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα και μικρή ακίνητη περιουσία προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα λάβουν την έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ που δικαιούνται.

Περισσότερα...

Πότε θεωρείται κάποιος μισθωτός με μπλοκάκι και πότε όχι

Οι διευκρινίσεις που παρέχει σχετική εγκύκλιος

Περισσότερα...

Φοροαπόψεις 20/07/2017

Ανάδειξη και σχολιασμός επίκαιρων φορολογικών, εργατικών, ασφαλιστικών & οικονομικών θεμάτων

Περισσότερα...

Τα πρόστιμα της εφορίας για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης

Η ηλεκτρονική «αυλαία» των φορολογικών δηλώσεων πέφτει αύριο και όσοι δεν θα «προλάβουν» να υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ. 

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 27,5 εκατ. ευρώ για την καταβολή του ΕΚΑΣ Ιουλίου

Εγκρίθηκε η διάθεση ποσού, ύψους 27.484.619,43 ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Περισσότερα...

Ταξικό μίσος! Εξολοθρεύουν τη μεσαία τάξη μέσω της εφορίας

Η επιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργεί αλλεργία στους κυβερνώντες, την απεχθάνονται.

Περισσότερα...

Σχεδόν όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται μέσω ίντερνετ - Προς νέα συγχώνευση εφοριών

Η εφορία δεν πρέπει να είναι μόνο αποτελεσματική στο να μαζεύει τους φόρους. Θα πρέπει να το κάνει αυτό και με το χαμηλότερο δυνατό κόστους για τους φορολογούμενους. Με αυτό το δόγμα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρούν στον σχεδιασμό κινήσεων που στοχεύουν στο να μειώσουν το λειτουργικό κόστος της φορολογικής διοίκησης.

Περισσότερα...

Πότε θα πληρωθούν οικογενειακά επιδόματα και ΚΕΑ

Εγκρίθηκαν τα κονδύλια – Πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα για τους δικαιούχους

Περισσότερα...

Τρόπος εξόφληση τιμήματος αγοραπωλησίας ακινήτου

Σε αγοραπωλησία ακινήτου (είτε πλήρους κυριότητας είτε ψιλής κυριότητας) μεταξύ ιδιωτών Φυσικών Προσώπων υπάρχει υποχρέωση εξόφλησης του πωλητή από τον αγοραστή μέσω τραπεζικού μέσου πληρωμής ή δύναται να γίνει με την καταβολή μετρητών εκτός τραπεζικού συστήματος;

Περισσότερα...

Ρεκόρ φορολογούμενων που καλούνται να πληρώσουν φόρο

Καταρρίπτονται όλα τα ρεκόρ στη φορολογία τη φετινή χρονιά. Για πρώτη φορά τόσοι πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο στο ελληνικό δημόσιο. Ήδη ο αριθμός των φορολογούμενων που έλαβαν χρεωστικό σημείωμα έφθασε τους 2.410.509 έναντι 2.318.902 το περυσινό έτος και μάλιστα ο φόρος είναι τσουχτερός.

Περισσότερα...

Προσοχή : Μέχρι την Πέμπτη (20/07/2017) οι καταστάσεις συμφωνητικών

ΠΕΜΠΤΗ 20/07/2017

Υποβολή ηλεκτρονικά μέσω του TAXISNET κατάστασης με τα συμφωνητικά που καταρτίστηκαν μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων

Περισσότερα...