fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Τέσσερα εκατ. Έλληνες δήλωσαν κάτω από 10.000 εισόδημα

Μπορεί ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής να μαίνεται, η κυβέρνηση να προσπαθεί να εντοπίσει και να κυνηγήσει όλους όσοι κατ' επάγγελμα αποφεύγουν να περάσουν από την πόρτα της εφορίας και η ύφεση να συνεχίζεται για έκτη συνεχή χρονιά,

ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να κάμπτει το ηθικό όσων επιμένουν να κρύβουν εισοδήματα.

Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι (σσ 3,9 για την ακρίβεια) δήλωσαν το 2012 στην εφορία ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ.

Μάλιστα, 1,4 εκατομμύρια από αυτούς "υποστήριξαν" μέσω των δηλώσεων τους ότι το εισόδημα τους ήταν μόλις 5.000. Το εντυπωσιακότερο όλων; Ένα αξιόλογο κομμάτι αυτών των 4 εκατομμυρίων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ήταν φυσικό, έτριβαν τα μάτια τους, μη πιστεύοντας τα νούμερα που έβλεπαν. Κι ενδεχομένως γι αυτό το τελευταίο 18μηνο επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην αποκάλυψη όσων αποκρύπτουν εισοδήματα, από αυτές τις κατηγορίες. Το αν πέτυχαν και τι, θα φανεί προσεχώς. Οταν κάποια στιγμή θα διαρρεύσουν τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στα εισοδήματα του 2012 και πολύ περισσότερο του 2013.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.