fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Μέτρα για την αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων

Μέτρα για την αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων των οποίων τα ομόλογα κουρεύτηκαν στο πλαίσιο του PSI προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η κ. Νάντια Βαλαβάνη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Εξειδικεύοντας το φορολογικό τμήμα, και όχι μόνο, των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού, η κα. Βαλαβάνη γνωστοποίησε:

Έρχεται αποκατάσταση «της αδικίας» που αφορά 15.000 οικογένειες μικρο-ομολογιούχων.

Αλλάζει στο β’ εξάμηνο η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και θα εφαρμοστεί από τα φετινά εισοδήματα. Η νέα κλίμακα θα είναι ενιαία και θα χει αφορολόγητο 12.000 ευρώ.

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ και αντικαθίσταται από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με αφορολόγητη την πρώτη κατοικία για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογούμενων.

Αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες έως τον Ιούνιο βάσει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν για την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων έτσι ώστε «όλοι να μπουν στη ρύθμιση». Συγκεκριμένα είπε ότι αίρεται και το όριο οροφής οφειλής έως 1 εκατ. ευρώ για ένταξη στη ρύθμιση. Δηλαδή θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση όλες οι οφειλές ανεξαρτήτως ύψους.

Εφαρμογή του περιουσιολογίου το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση ωστόσο δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι κατασχέσεις αλλά μόνο να αποδεικνύεται η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.


Πηγή:www.capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.