fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Προθεσμία 30 ημερών για διορθώσεις λαθών στον ΕΝΦΙΑ

Προθεσμία τριάντα ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν τα λάθη που διαπίστωσαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Τα περισσότερα λάθη συνδέονται με την έκπτωση των μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων. Ωστόσο η καταβολή της πρώτης δόσης ισχύει υποχρεωτικά ως την Παρασκευή.

Στα εκκαθαριστικά που εκδίδονται αναφέρεται ότι υπάρχει προθεσμία 30 ημερών για να γίνουν διορθώσεις . Ωστόσο όσοι δεν προλάβουν έως τις 30 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση με το ποσό που έχει ήδη προσδιοριστεί προκειμένου να αποφύγουν την προσαύξηση 0,73%. Εκτός από το εκκαθαριστικό πληρωμής εκδίδεται και δεύτερο εκκαθαριστικό με ανάλυση όλων των στοιχείων των ακινήτων.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΝΦΙΑ μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Η πάγια ρύθμιση αποτελεί εναλλακτική επιλογή όσων έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δυσκολεύονται να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.