fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

CIMA Diploma in Management Accounting - Operational Level

Η συνεργασία του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών με την StudySmart και τον φορέα εκπαίδευσης του CIMA

Σήμερα ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών με απόλυτη συνέπεια στους στόχους του και αντιλαμβανόμενος τις ανησυχίες και τα προβλήματα των συναδέλφων και λαμβάνοντας υπόψη του το γενικότερο ανασφαλές περιβάλλον προχωρά σε συνεργασία με την StudySmart, τον μοναδικό φορέα πιστοποιημένης εκπαίδευσης CIMA στην Ελλάδα. Η συνεργασία έχει ως στόχο την αναβάθμιση των Λογιστών, Φοροτεχνικών – Οικονομολόγων, τη δημιουργία υπεραξίας στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα εντός και εκτός Ελλάδος.

CIMA – Dip MA - Diploma in Management Accounting – CIMA

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε, στην μεγάλη οικογένεια των στελεχών Διοίκησης, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών μία μοναδική συνεργασία της StudySmart με τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών. Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2015, θα προσφέρεται το Diploma in Management Accounting του CIMA (Chartered Institute of Management Accountants, UK), του μεγαλύτερου σώματος στελεχών διοικητικής λογιστικής στον κόσμο.

CIMA Diploma in Management Accounting - Operational Level

Για την απόκτηση του Diploma in Management Accounting, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία μέσω εξετάσεων 3 μαθήματα και μία περιπτωσιολογία:

• Μάθημα E1: Organisational Management (Objective Test – εξέταση πολλαπλής επιλογής)
• Μάθημα P1: Management Accounting (Objective Test - εξέταση πολλαπλής επιλογής)
• Μάθημα F1: Financial Reporting and Taxation (Objective Test - εξέταση πολλαπλής επιλογής)
• Operational Integrated Case Study Exam (Περιπτωσιολογία που καλύπτει τα 3 μαθήματα E1, P1 & F1)

To συγκεκριμένο πρόγραμμα του CIMA είναι και το πρώτο στάδιο του ομώνυμου επαγγελματικού τίτλου (Operational Level). Το CIMA είναι το μεγαλύτερο σώμα Management Accounting στον κόσμο με περισσότερα από 250,000 μέλη και απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται για την συμβουλευτική, λογιστική, τη λήψη αποφάσεων με βάση τα οικονομικά δεδομένα και τα χρηματοοικονομικά.

Για την εγγραφή απαιτείται ακαδημαϊκός τίτλος, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αυτόματης εγγραφής στο “Operational” επίπεδο του Diploma in Management Accounting, εφόσον ο τίτλος είναι σε τομέα λογιστικής, χρηματοοικονομικών ή διοίκησης.

  • Τα μαθήματα ξεκινούν το Δεκέμβριο του 2015.
  • Τα μαθήματα οδηγούν σε εξετάσεις Μαρτίου 2016 (από 1 έως 3 μαθήματα)
  • Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών μαθημάτων, πραγματοποιείται coaching για το case study (περιπτωσιολογία).
  • Όλες οι εξετάσεις γίνονται μέσω υπολογιστή (Pearson Vue) - computer based assessment (CBA).
  • Η περιπτωσιολογία μπορεί να δοθεί 4 φορές το χρόνο (Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο ή Νοέμβριο).
  • Εκτός από το κόστος των μαθημάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή στον οργανισμό και να πληρώσουν τα συγκεκριμένα εξέταστρα.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι κάτοχοι μπορούν να χρησιμοποιούν τον τίτλο CIMA – Dip MA στην επαγγελματική τους κάρτα καθώς και στο βιογραφικό τους.

Διάρκεια: Το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 6 έως 12 μήνες.

Μετά την ολοκλήρωση του Diploma in Management Accounting οι κάτοχοι του τίτλου μπορούν να συνεχίσουν στο Advanced Diploma (Management Stage) και στο τελικό στάδιο (Strategic Stage) με στόχο να αποκτήσουν τον τίτλο CGMA (Chartered Global Management Accountant), εφόσον καλύπτουν και τα 3 χρόνια προϋπηρεσίας σε χώρο σχετικό με το πρόγραμμα.

cima

Πληροφορίες για το πρόγραμμα :
Λ.Σ.Α : 210 5138289 κα Σοφία Κομηνού – www.lsa.gr
StudySmart: 211-4113235 Δρ. Κυρίτσης Δημήτριος – www.studysmart.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.