fbpx
Skip to main content

Οδηγίες φορολογικών δηλώσεων 2014

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών επέλεξε και προτείνει τις εκδόσεις που ακολουθούν,
οι οποίες σχετίζονται με την παροχή οδηγιών στην συμπλήρωση των Φορολογικών Δηλώσεων, τόσο σε νομικά όσο και σε φυσικά πρόσωπα.

  •  «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2014 - ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ/ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»,     εκδόσεις EpsilonNet, Χ. ΠΑΥΛΟΥ - Ι.ΓΚΡΟΥΛΙΑΣ

Η σειρά αυτή κατανέμεται κάθε χρόνο σε 2 τόμους («ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2014-ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ» ΚΑΙ «ΦΟΡOΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2014-ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ»), προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η έγκαιρη έκδοση τους, όσο και η καλύτερη κατανομή ύλης για τον αναγνώστη.  
«ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2014 – ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ»: στις 368 σελίδες του παρέχονται αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα για τη συμπλήρωση των εντύπων Φ.01.010, Φ.01.012, καθώς και των εντύπων Ε2, Ε3, Ε5 ΚΑΙ Ε9.
Η δομή του βιβλίου με ειδική διαγράμμιση ανά έντυπο, με τα περιεχόμενα και αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο και η ανάλυση ανά κωδικό έγιναν με σκοπό την ευκολότερη ανεύρεση των θεμάτων που χρήζουν ερμηνείας. Οι κωδικοί που συνδέονται με άλλους κωδικούς επισημαίνονται ως «συσχετιζόμενοι κωδικοί», συγκεντρώνονται τα «συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά», ενώ με τα «παραδείγματα» αναλύονται ιδιαίτερες περιπτώσεις εφαρμογής της νομοθεσίας.
Ο οδηγός αυτός, δημιουργήθηκε από έμπειρους, ειδικούς ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίζουν την σημασία κάθε κωδικού στα έντυπα της εφορίας, τους υπολογισμούς που πρέπει να γίνουν για την συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων, τις προθεσμίες υποβολής κάθε εντύπου και κάθε χρήσιμη πληροφορία για την υποβολή τους.
 «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2014 – ΠΡΑΛΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»: Το βιβλίο παρέχει στον αναγνώστη όλες τις αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των εντύπων :
• Ε1 για τη φορολογία εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων
• Ε2 για την αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων ακινήτων
• Ε3 για το μηχανογραφικό Δελτίο Οικονομικών Σχέσεων και Επιτηδευματιών
• Ε9 για τη δήλωση στοιχείων ακινήτων
• Σημαντικότερες μεταβολές με τον νέο Κ.Φ.Ε. (Ν.4172/2013)
Με το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης, μπορεί με ευκολία να βρει αναλυτικές οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές και να προσέξει λάθη στα οποία μπορεί να υποπέσει κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης, με ευκρινή τρόπο περιγράφονται τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά με την ανάλογη ανάλυση των κωδικών τους.
Η δομή του βιβλίου με ειδική διαγράμμιση ανά έντυπο, τα περιεχόμενα, το αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο και η ανάλυση ανά κωδικό αποτελούν τα εργαλεία για την ευκολότερη ανεύρεση των θεμάτων του βιβλίου. Επίσης, οι κωδικοί που συνδέονται με άλλους κωδικούς επισημαίνονται ως συσχετιζόμενοι κωδικοί και βοηθούν στην πρακτική αξιοποίηση των σχετικών διατάξεων.
Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 γίνεται ανάλυση των αλλαγών που έχουν επέλθει στη Φορολογία Εισοδήματος, όπως των αυτοαπασχολουμένων που φορολογούνται ως μισθωτοί, των εισοδημάτων που προκύπτουν από ακίνητα, την κατάργηση πολλών περιπτώσεων μείωσης του φόρου κ.λπ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2014

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2014,

Εκδόσεις Ast Books
Το νέο βιβλίο της επιστημονικής ομάδας της Ast Books «Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2014» αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τη συμπλήρωση κάθε είδους δήλωσης που αφορά το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013), καθώς σε αυτό περιλαμβάνεται λεπτομερής ανάλυση ανά κωδικό για τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε9, Φ-010, Φ-012 και την Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης. Δεδομένου ότι έχουν επέλθει πολλές και σημαντικές αλλαγές το τελευταίο διάστημα στη φορολογία εισοδήματος, ειδικά μετά την τροποποίηση του Ν.2238/1994 με το Ν.4110/2013, έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια κατά τη συγγραφή όλες αυτές οι αλλαγές να απεικονιστούν με σωστό τρόπο στο βιβλίο, ώστε αυτό να είναι εύχρηστο και κατανοητό για τον αναγνώστη.
Το παρόν βοήθημα είναι ενημερωμένο με το Ν.4254/2014 και κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για όλους:
- Από τη μία εξυπηρετεί τον έμπειρο επαγγελματία λογιστή-φοροτέχνη (ελεύθερο επαγγελματία ή μισθωτό), ο οποίος αντιμετωπίζει ποικίλα και απαιτητικά ζητήματα σε σχέση με φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, διότι περιλαμβάνει πολλά ειδικά θέματα και δίνει λύσεις με βάση τις τελευταίες διευκρινίσεις από το Υπουργείο.
- Από την άλλη, αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για κάθε αρχάριο λογιστή, καθώς γίνεται λεπτομερής παρουσίαση όλων των εντύπων ανά κωδικό, με αναλυτικές επεξηγήσεις και πρακτικά παραδείγματα.
Η δομή που ακολουθήσαμε κατά τη συγγραφή εξυπηρετεί τη σύνδεση του εκάστοτε κωδικού της δήλωσης με τις αντίστοιχες διατάξεις του Κ.Φ.Ε. (Ν.2238/1994) ή άλλων νόμων. Η σύνδεση αυτή θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη, προκειμένου ο αναγνώστης να κατανοήσει σε βάθος τη φορολογία εισοδήματος και κατ’ επέκταση τον τρόπο συμπλήρωσης της δήλωσης.
Η παρουσίαση κάθε εντύπου ξεκινάει με τα γενικά στοιχεία, δηλαδή ποιοι είναι οι υπόχρεοι υποβολής, οι προθεσμίες, ο τρόπος κλπ., με βάση τις τελευταίες διευκρινιστικές εγκυκλίους. Στη συνέχεια, όπου εξυπηρετεί, παρατίθεται ο γενικός τρόπος φορολογίας του εκάστοτε προσώπου και ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση ανά κωδικό. Στην ανάλυση του κάθε κωδικού περιγράφεται ο τρόπος συμπλήρωσής του, αναφέρονται οι σχετικές διατάξεις και τα συμπεράσματα από εγκυκλίους και έγγραφα που τον αφορούν και παρουσιάζονται πρακτικά παραδείγματα όπου αυτό είναι αναγκαίο. Επίσης, στο τέλος συνήθως κάθε εντύπου παρατίθεται πρακτικό παράδειγμα φορολογίας του εκάστοτε προσώπου, καθώς και η συμπλήρωση του αντίστοιχου εντύπου με βάση αυτό το παράδειγμα.
Τέλος, σημειώνουμε ότι κάθε έντυπο αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο με ξεχωριστή αρίθμηση και ξεχωριστό ευρετήριο στο τέλος του, προς μεγαλύτερη διευκόλυνση του αναγνώστη.

  • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ και ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2014,εκδόσεις Οικονομική Βιβλιοθήκη

Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2014, κυκλοφορούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ως ετήσια περιοδική έκδοση.
Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα και τις απορίες που προκύπτουν από τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του οικ. έτους 2014 (χρήση 2013), παραθέτοντας επεξηγηματικές οδηγίες, κωδικό προς κωδικό, ερμηνευτικά σχόλια, συγκρίσεις με την προηγούμενη χρήση, χρήσιμες εφαρμογές, κατανοητά παραδείγματα και συμπληρωμένα έντυπα. Πρέπει να επισημανθεί ότι για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013, θα έχουν εφαρμογή, τόσο για τα φυσικά, όσο και για τα νομικά πρόσωπα, οι «προσαρμοσμένες», βάσει κυρίως του Ν 4110/2013, διατάξεις του «παλαιού» ΚΦΕ (Ν 2238/1994), ως μεταβατικού σταδίου, για την ομαλή προσέγγιση στο νέο φορολογικό καθεστώς. Έτσι, οι δηλώσεις των νομικών προσώπων, για την διαχειριστική χρήση 2013 (οικονομικό έτος 2014), θα συνταχθούν και θα υποβληθούν βάσει των διατάξεων του «παλαιού» ΚΦΕ, όπως αυτές ισχύουν μετά τις αλλαγές των νόμων: 4110/2013, 4141/2013, 4146/2013 και 4152/2013.
Στην έκδοση δίνονται χρήσιμες οδηγίες ερμηνείας συμπλήρωσης και των εντύπων φορολογίας των Νομικών Προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα (έντυπο Φ-01010, για ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ), καθώς και των προσώπων της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (έντυπο Ε5, για ΟΕ, ΕΕ, Αστικές κ.λπ. εταιρείες), μαζί με το συνυποβαλλόμενο Μηχανογραφικό Δελτίο Οικονομικών Στοιχείων Επιχειρήσεων και Επιτηδευματιών (έντυπο Ε3) και παρατίθενται ολοκληρωμένες ασκήσεις συμπλήρωσης όλων των παραπάνω εντύπων. Σημειώνεται ότι με τις αλλαγές που έγιναν στη φορολόγηση των προσωπικών εταιρειών, βάσει των διατάξεων του Ν 4110/2013, καταργείται η διαδικασία διάσπασης των κερδών και ο επιμερισμός τους σε «επιχειρηματικές αμοιβές». Ωστόσο, χαρακτηρίζεται σημαντική η διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση, στην περίπτωση που τηρούνται απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ΚΦΑΣ (άρθρο 10 του Ν 2238/1994).
Παράλληλα, οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ παρουσιάζουν συγκεντρωμένη όλη τη σχετική φορολογική νομοθεσία που ισχύει αναφορικά με τον τρόπο και χρόνο υποβολής των δηλώσεων, ενώ η ανάλυση συνοδεύεται από παραδείγματα που επεξηγούν επιμέρους σημαντικά θέματα, όπως:

  •     τη φορολογική αναμόρφωση των αποτελεσμάτων,
  •     τον αυτοέλεγχο,
  •     τις εκπιπτόμενες επιχειρηματικές αμοιβές,
  •     τη διανομή κερδών στους εταίρους,
  •     τη φορολογία αμοιβών μελών Δ.Σ. ΑΕ, εταίρων και διαχειριστών λοιπών εταιρειών,
  •     τα εισοδήματα από άλλες πηγές που αποκτούν οι εταιρείες κ.λπ.,
  •     μεταφορά ζημιών,
  •     τις αποσβέσεις παγίου ενεργητικού,
  •     την έμμεση μέθοδο προσδιορισμού κερδών κ.ά.

 

Τέλος, στην ύλη εντάσσεται και το φορολογικό καθεστώς των δικηγορικών εταιρειών βάσει του ΠΔ 81/2005, με συμπληρωμένη την φορολογική δήλωση δικηγορικής εταιρείας.
Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2014 απευθύνονται σε λογιστές, φοροτεχνικούς, Προϊσταμένους Λογιστηρίων και γενικότερα στις οικονομικές διευθύνσεις των επιχειρήσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΕΚΔΟΣΗ

ΤΙΜΗ / ΤΜΧ

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2014 - ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ,       εκδόσεις EpsilonNet**

35,50 €

Φ.Π.

 

Ν.Π.

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΥΣΙΚΩΝ και ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2014,            εκδόσεις AST Books**

60,00 €

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΥΣΙΚΩΝ και ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2014,            εκδόσεις Οικονομική Βιβλιοθήκη

10,00 €

Φ.Π.

 

Ν.Π.

 

 

**Ισχύει η έκπτωση για τα μέλη του Λ.Σ.Α..

 

Στοιχεία τιμολόγησης:


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:..................................................................................................

Α.Φ.Μ.:.........................................................

Δ.Ο.Υ.:...............................................................

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:...................................………...................………..………………….....................................

ΠΕΡΙΟΧΗ:..................................................................................................

ΤΚ:……...........………

ΤΗΛΕΦΩΝΟ/ΚΙΝΗΤΟ:........................................................................

ΦΑΞ:...............................

ΤΜΧ................................

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ..............................................

 Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και αποστέλλετε το δελτίο παραγγελίας στο φαξ 210 51.38.289

ή στο E-MAIL : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.