fbpx
Skip to main content

Στις 30 Ιουνίου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

Στις 30 Ιουνίου πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει τελικά η εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Η αρχική ημερομηνία ήταν 18 Ιουνίου αλλά καθυστέρησε επειδή υπάρχουν προβλήματα στον υπολογισμό του φόρου για ορισμένες κατηγορίες ακινήτων όπως αυτά που δεν έχουν οικοδομική άδεια.

Συγκεκριμένα, η παράταση της προθεσμίας υποβολής των εντύπων Ε9 από τους ιδιοκτήτες αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες, επέβαλαν την παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), συνεπώς και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου αλλά θεωρείται αδύνατον να ολοκληρωθεί ως τότε η διαδικασία από το σύνολο των φορολογουμένων. Οπότε εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.


Πηγή:www.capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.