fbpx
Skip to main content

Άνοιξε η εφαρμογή καταγραφής των φόρων υπέρ τρίτων

Άνοιξε και επισήμως η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης που έχει ως στόχο την καταγραφή των χρεώσεων υπέρ τρίτων προκειμένου να γίνει στη συνέχεια η σχετική «εκκαθάριση», όπως άλλωστε προβλέπει το μνημόνιο.

Σε λειτουργία το ειδικό website όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων

24 Ιουνίου, 2014  

Το  Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των τιμών  και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει ότι από σήμερα τίθεται  σε λειτουργία ο διαδικτυακός   ιστότοπος http://ggevm.cloudapp.net  όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων.

Παράλληλα μπορούν οι καταναλωτές  να εκφράζουν ελεύθερα  και τις απόψεις τους για τις χρεώσεις στo πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου, καθώς σε αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες έχει παρατηρηθεί ότι  η τιμή τους αυξάνεται  από τη χρέωση των συγκεκριμένων εισφορών.

Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου και με την  επικουρική συμβολή των πολιτών αναμένεται να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων οι οποίες εμπεριέχονται στις τιμές  προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα  που θα προκύψουν, θα αξιολογηθούν, θα εκτιμηθούν και θα ληφθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλεί το καταναλωτικό κοινό να συμμετάσχει στην προσπάθεια και να καταθέσει στο συγκεκριμένο ιστότοπο στοιχεία που αφορούν εισφορές υπέρ τρίτων στις χρεώσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Πηγή: Taxheaven

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.