fbpx
Skip to main content

Νέα έκρηξη χρεών προς την εφορία

Αν δεν γίνει κάτι, μέχρι το τέλος του χρόνου οι συσσωρευμένες οφειλές προς την εφορία θα έχουν εκτοξευτεί στα 75 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα φρέσκα χρέη, δηλαδή αυτά που θα έχουν δημιουργηθεί μετά την 1/1/2013, θα είναι πάνω από 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωρήσει σύντομα σε ρύθμιση, η κατάσταση θα γίνει μή διαχειρίσιμη.

Πριν να βεβαιωθούν οι οφειλές από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014 έφτασαν ήδη στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ..   

Μέσα σε μόλις έναν μήνα, προστέθηκαν χρέη 873 εκατομμυρίων ευρώ στη λίστα εκ των οποίων εισπράχθηκαν 585 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό της είσπραξης ύστερα από το πρώτο πεντάμηνο (Ιανουάριος Μάιος) ανήλθε στο 11,37% τη στιγμή που η τρόικα έχει θέσει ως ετήσιο στόχο το 25%.

Οι λεγόμενες παλαιές οφειλές –δηλαδή αυτές που είχαν συσσωρευτεί μέχρι το τέλος του 2013, ανήλθαν στα 61,172 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 61,644 δις. ευρώ στο τέλος Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο στο τέλος Μαίου είχαν αναρριχηθεί στο επίπεδο των 66,37 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.