fbpx
Skip to main content

Σάλλας: Ρυθμίσεις δανείων, ανάσα για βιώσιμες επιχειρήσεις

Σαφές μήνυμα προς την πολιτεία ότι τα όποια μέτρα ληφθούν για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων δεν πρέπει να αποτελέσουν τροχοπέδη για την ανάκαμψη της οικονομίας έστειλε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας,

τονίζοντας παράλληλα ότι οι τράπεζες δίνουν προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που απασχολούν πολλούς εργαζομένους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο κ. Σάλλας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και τόνισε ότι «διαμορφώνεται σταδιακά μια θετικότερη εικόνα». Εμφανής είναι, σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, και η αλλαγή που σημειώνεται σταδιακά στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα την επιτυχημένη ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την επιτυχή διαχείριση θεμάτων της δημόσιας τάξης.

Μάλιστα, έκανε λόγο για βελτίωση των επιδόσεων του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους όπως ο τουρισμός, ο οποίος έχει σημαντική επίδραση και σε πολλούς άλλους κλάδους. «Χαρακτηριστικό είναι ακόμη το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το εξωτερικό για μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές ή στην αγορά ακινήτων, καθώς βέβαια και η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων» τόνισε.

Ως προς τα κόκκινα δάνεια, χαρακτήρισε το θέμα εξαιρετικά σοβαρό, τόνισε όμως ότι «είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα από τις ελληνικές τράπεζες» οι οποίες έχουν οργανώσει εσωτερικούς μηχανισμούς και διαδικασίες και είναι σε θέση σήμερα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε διαχειριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο. «Η όλη προσπάθεια αποβλέπει στην οικονομική ανόρθωση του τόπου και στην ενίσχυση της υγιούς και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας».

Τέλος, ο κ. Σάλλας αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς. Για τον λόγο αυτό η τράπεζα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες όχι μόνο χρηματοδοτικής στήριξης αλλά και καινοτόμους δράσεις όπως η «συμβολαιακή γεωργία», η οποία συμβάλλει στον εξορθολογισμό όλου του συναλλακτικού κυκλώματος και στη διασφάλιση ρευστότητας, από τον παραγωγό μέχρι τη βιομηχανία αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: Τα Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.