fbpx
Skip to main content

Εκκρεμείς υποθέσεις της Οικονομικής Επιθεώρησης αναλαμβάνει η ΓΓΔΕ

Τη διερεύνηση δεκάδων εκκρεμών υποθέσεων της Οικονομικής Επιθεώρησης αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Προς το σκοπό αυτό η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου προχώρησε στη σύσταση ειδικών ομάδων εργασίας που θα αναλάβουν την ασφαλή μεταφορά των εκκρεμών φακέλων υποθέσεων και του αρχείου των οργανικών μονάδων της πρώην γενικής διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης στις διευθύνσεις της ΓΓΔΕ.

Τα 32 στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που θα αναλάβουν το σχετικό έργο θα πρέπει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν ομαδοποιήσει, ταξινομήσει, καταγράψει και αξιολογήσει τους φακέλους των εκκρεμών υποθέσεων και εντολών, ώστε αυτοί να σταλούν κατά προτεραιότητα στις υπηρεσίες υποδοχής της ΓΓΔΕ.

Σημειώνεται πως τις υποθέσεις της πρώην Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης έχουν αναλάβει δύο οργανικές μονάδες επιπέδου διεύθυνσης της ΓΓΔΕ, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δεσμευθεί πως η κατάργηση των Οικονομικών Επιθεωρήσεων δεν θα δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα, ότι δεν θα καταργηθεί ο άμεσος και αιφνιδιαστικός έλεγχος των περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και των λοιπών φορέων του, ότι θα ελεγχθούν όλα τα κρούσματα παράνομων συναλλαγών, διαφθοράς και αυθαιρεσίας που θα καταγγελθούν και ότι θα γίνεται τακτικός έλεγχος και αξιολόγηση του έργου των υπηρεσιών Εσωτερικών Υποθέσεων και Εσωτερικού Ελέγχου.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.