fbpx
Skip to main content

Από μέσα Οκτωβρίου και... βλέπουμε για την ελάφρυνση του χρέους

Να διασκεδάσει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων θα επιχειρήσει η ελληνική πλευρά στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι,

σύμφωνα με υψηλόβαθμο Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο οποίος εκτιμά ότι οι συζητήσεις για μία ελάφρυνση χρέους δε θα ξεκινήσουν πριν τον Οκτώβριο.

Όπως εξηγεί ο εν λόγω αξιωματούχος στο Reuters, ο λόγος που οι συζητήσεις μεταφέρονται στο Παρίσι, από την Αθήνα, είναι κυρίως να αποφευχθεί μία νέα μακρά επίσκεψη της τρόικας και να επικεντρωθούν οι συζητήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα.

“Θα είναι μία προκαταρκτική συζήτηση για την κατάσταση των πραγμάτων”, δηλώνει ο αξιωματούχος. “Θέλουμε να δείξουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι σε σωστό δρόμο, να καθησυχάσουμε αυτούς που ανησυχούν ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται”.

Ο ίδιος προσθέτει πως η ελάφρυνση χρέους δεν είναι από τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων. “Είναι κάτι που ίσως να δούμε μετά τα μέσα Οκτωβρίου, πιθανότατα μετά τα τραπεζικά stress tests”, σημειώνει.

Πηγή: news.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.