fbpx
Skip to main content

ΕΝΦΙΑ: Έως και 98% μείωση αξιών σε περιοχές εκτός αντικειμενικών

Έως και 98% μειώνεται η φορολογητέα αξία του ΕΝΦΙΑ στις περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού των αξιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Οικονομικών ενόψει της νέας εκκαθάρισης του φόρου για όσους έχουν οικόπεδα στις περίπου 1.200 περιοχές που είναι εκτός αντικειμενικών τιμών, η διαφορά μεταξύ των τιμών που υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ και των τιμών με βάση τις οποίες είχε υπολογιστεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας το 2013 είναι σε πολλές περιπτώσεις τερατώδης και δείχνει και το μέγεθος της γκάφας στην οποία έχει υποπέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά την δημιουργία και εφαρμογή του συγκεκριμένου φόρου.

Ας δούμε και μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα μεγάλων αποκλίσεων στις τιμές. Οι παρακάτω τιμές είναι φορολογητέα αξία ανά στρέμμα οικοπέδου:


Οι φορολογούμενοι που έχουν οικόπεδο στις περίπου 1.200 περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος πρόκειται να τα νέα εκκαθαριστικά στο taxisnet από την ερχόμενη εβδομάδα. Η νέα εκκαθάριση του φόρου θα αρχίσει από τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί σε τρείς ημέρες. Από την επανεκκαθάριση θα προκύψει και πολύ μεγάλη μείωση του ΕΝΦΙΑ οικοπέδων σε αυτές τις περιοχές.

Πηγή:www.capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.