fbpx
Skip to main content

Προειδοποιητικό e-mail σε όσους καθυστερούν την εφορία

Ένα… καλογραμμένο «απειλητικό» μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λαμβάνουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι οι οποίοι καθυστερούν να εξοφλήσουν τα χρέη που έχουν στην εφορία.

Πρόκειται για μια… ηλεκτρονική εκστρατεία από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πιεστούν όσοι χρωστούν στο δημόσιο να περάσουν από το ταμείο και να πληρώσουν τους φόρους. Τι αναφέρεται σε αυτό το e-mail;

"Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την 14/09/2014,εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές. Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής".

Επίσης, οι οφειλέτες ενημερώνονται ότι εφόσον περιμένουν κάποια επιστροφή φόρου θα πρέπει να προσκομίσουν  στην αρμόδια εφορία όλα τα σχετικά έγγραφα, μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Υπάρχει, όμως και μια σαφέστατη προειδοποίηση:
«Προσοχή: Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

Την παραπάνω προειδοποίηση υπολογίζεται ότι έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε ημέρα που περνάει.

Σημειώνεται ότι στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης περιλαμβάνεται η κατάσχεση μισθών και συντάξεων ποσού άνω των 1.500 ευρώ, εισοδήματος από ενοίκια, απαιτήσεων από πελάτες κα. Επίσης στα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνεται και η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και η επίσπευση στη συνέχεια προγράμματος πλειστηριασμού από τον προϊστάμενο της εφορίας.

Οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο υπολογίζονται σε περισσότερο από 2,2 εκατομμύρια ενώ το συνολικό ποσό του χρέους τους ανέρχεται στα 68 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο αριθμός αυτών που χρωστούν αυξάνεται κάθε μήνα και στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι ο ρυθμός αύξησης θα ανέβει μετά το τέλος Σεπτεμβρίου όταν θα λήξει και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Για να ανακοπεί η αυξητική πορεία του αριθμού των οφειλετών το ΥΠΟΙΚ έχει σχεδιάσει μια νέα ρύθμιση οφειλών που θα φτάνει ακόμη και τις 100 δόσεις. Σήμερα η πάγια ρύθμιση χρεών επιτρέπει μόνο έως 12 δόσεις, ενώ περισσότερες δόσεις προβλέπονται για τους φόρους που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι έως το τέλος του 2013.


Πηγή:www.capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.