fbpx
Skip to main content

Φορολογικές και Ασφαλιστικές Υποχρεώσεις Οκτωβρίου 2014

Δείτε τις σημαντικότερες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και τις προθεσμίες τους για το μήνα Οκτώβριο 2014.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης
Οι ιδιοκτήτες, οι εταίροι, οι μέτοχοι, τα μέλη του Δ.Σ. και τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε. ή των νομικών προσώπων που μετέχουν σε αυτές, καθώς και τα πρόσωπα του άρθρου 1 του Ν.3213/2003 υποβάλουν κάθε χρόνο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την προβλεπόμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης υπάγονται στις διαδικασίες ελέγχου του τρόπου απόκτησης των οικονομικών τους μέσων.
Για το έτος 2013:
Μέχρι 14 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος προσωπικών εταιρειών κοινοπραξιών και κοινωνιών με διπλογραφικά βιβλία
Υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα αποτελέσματα που πραγματοποιήθηκαν από Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξίες και κοινωνίες αστικού δικαίου, που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. και έκλεισαν ισολογισμό 30/06/2014.
Μέχρι 15 Οκτωβρίου 2014  
    
Κατάθεση συμφωνητικών μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων
Για τα συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2014
Μέχρι 20 Οκτωβρίου 2014  
    
Υποβολή Φακέλου Τεκμηρίωσης Ενδοομιλικών Συναλλαγών
Ο φάκελος τεκμηρίωσης καταρτίζεται μέχρι το τέλος του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία λήξης της διαχειριστικής περιόδου. Συνοδεύεται από συνοπτικό πίνακα πληροφοριών, ο οποίος υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών μέσα στην ίδια προθεσμία και περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργική ταυτότητα της επιχείρησης, όπως τον όμιλο στον οποίο ανήκει, τις λειτουργίες που επιτελεί και τους κινδύνους που αναλαμβάνει, καθώς και κατάλογο με τις ενδοομιλικές συναλλαγές προς τεκμηρίωση, οι οποίες πραγματοποιούνται εντός της οικείας διαχειριστικής περιόδου και σύντομη περιγραφή της μεθόδου τεκμηρίωσης που εφαρμόζεται.
Για χρήσεις που έκλεισαν 30.6.2014
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014  
 
Υποβολή περιοδικής δήλωσης
Προκειμένου για υποκείμενους με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών τους και το Δημόσιο όταν αυτό ασκεί δραστηριότητες για τις οποίες υπάγεται στο φόρο, η περιοδική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα αυτής είναι χρεωστικό, μηδενικό ή πιστωτικό για κάθε φορολογική περίοδο. Oι εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.
Διαχειριστική περίοδος Σεπτεμβρίου 2014 (για υπόχρεους σε τήρηση διπλογραφικών βιβλίων του Κ.Φ.Α.Σ.)
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014
Διαχειριστική περίοδος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2014 (για υπόχρεους σε τήρηση απλογραφικών βιβλίων του Κ.Φ.Α.Σ.)
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014  
    
Παρακράτηση φόρου σε εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις
Το μηνιαίο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων των παροχών σε είδος και των εφάπαξ παροχών, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με βάση την κλίμακα της παραγράφου 1 του άρθρου 15 και του άρθρου 16 του Ν.4172/2013 μετά από προηγούμενη αναγωγή του σε ετήσιο.
Για εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις μηνός Αυγούστου πού υπόκειται σε παρακράτηση φόρου, υποβάλλεται δήλωση και αποδίδεται φόρος.
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014  
 
 
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ


Υποβολή Πίνακα Προσωπικού - Έντυπο Ε4
Κάθε εργοδότης υποχρεούται όπως μια φορά το χρόνο και κατά το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 21 Οκτωβρίου να υποβάλλει υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" Ετήσιο Πίνακα Προσωπικού - Έντυπο Ε4.  
 
Καταβολή Ασφαλιστικών Εισφορών
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. οι εργοδότες είναι υπεύθυνοι για την καταβολή όχι μόνο των εισφορών που τους βαρύνουν (εργοδοτικές εισφορές), αλλά και των εισφορών που βαρύνουν τους μισθωτούς τους (εργατικές εισφορές).
Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών της μισθολογικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2014 γίνεται:
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014  
 
Υποβολή ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Έργων
Υποβολή Α.Π.Δ., για Εργοδότες Οικοδομοτεχνικών Έργων  μισθολογικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2014, σε υποκατάστημα Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. ή μέσω διαδικτύου:
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014
 
Υποβολή ΑΠΔ Κοινών Επιχειρήσεων
Για τη μισθολογική περίοδο Σεπτεμβρίου 2014 η Α.Π.Δ. υποβάλλεται:
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014  
 
Υποβολή ΑΠΔ Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού)
Για τη μισθολογική περίοδο Αυγούστου 2014 η Α.Π.Δ. υποβάλλεται:
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014 

Πηγή: e-forologia.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.