fbpx
Skip to main content

Συμβουλευτική υποστήριξη αθηναϊκών επιχειρήσεων σε ζητήματα καινοτομίας από το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ

Το  Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ προσφέρει τη δυνατότητα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που έχουν έδρα στο Δήμο Αθηναίων να λάβουν δωρεάν υποστήριξη σε ζητήματα καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ έχει ως στόχο την υποστήριξη συνολικά 80 αθηναϊκών επιχειρήσεων μέχρι τα μέσα του 2015, οι οποίες ενδεικτικά κατανέμονται ανά κλάδο ως εξής:

•35 μεταποιητικές επιχειρήσεις / βιοτεχνίες
•25 επιχειρήσεις στο χώρο παροχής υπηρεσιών
•20 εμπορικές επιχειρήσεις

Οι παρεχόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες διαρκούν περίπου τέσσερις (4) μήνες και περιλαμβάνουν προσωπικές/επιτόπιες επισκέψεις του συμβούλου καινοτομίας στο χώρο της επιχείρησης. Οι άξονες και το περιεχόμενο της συμβουλευτικής σε ζητήματα καινοτομίας αναπτύσσονται σύμφωνα με το παρακάτω πρότυπο:

•Ενημέρωση/ εκπαίδευση επιχείρησης σε ζητήματα καινοτομίας
•Aποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης της επιχείρησης στο πλαίσιο καινοτομίας
•Σύλληψη καινοτόμου ιδέας και ανάπτυξη πλαισίου εξεταζόμενης καινοτομίας
•Ανάπτυξη αναλυτικού σχεδίου υλοποίησης της καινοτομίας και βιωσιμότητας της σύμφωνα με τον κύκλο ζωής της καινοτομίας

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες α) έχουν αναπτύξει καινοτομίες, β) προετοιμάζουν την ανάπτυξη κάποιας καινοτομίας ή  γ) θέλουν να διερευνήσουν τις δυνατότητες να εισάγουν κάποια καινοτομία στην επιχείρηση τους, να υποβάλλουν αίτηση στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, απολαμβάνοντας χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, υψηλού επιπέδου συμβουλευτική υποστήριξη.

Οι αιτήσεις συμπληρώνονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:  http://tinyurl.com/iconsulting-athens. Εναλλακτικά, μέσω FAX στο 210-3838027.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους κ. Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Τζουλιάνα Κοντίνη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο 210-8846852 εσωτ. 403-404 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Συμβουλευτική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων σε θέματα επιχειρηματικότητας και συνεργασιών με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας» κάτω από την ομπρέλα του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο:Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Π. Αττική).

Πηγή: Taxheaven

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.