fbpx
Skip to main content

Φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα στα σκαριά

Φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι διορθώσεις που έχουν εξαγγελθεί στο φορολογικό πεδίο την τελευταία περίοδο σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για διορθώσεις που θα γλιτώσουν τους φορολογούμενους από παγίδες που τους ταλαιπωρούν ενώ θα περιλαμβάνονται και η διάταξη για την παράταση της απόσυρσης των ακινήτων.

Ειδικότερα, το φορολογικό νομοσχέδιο σκούπα αναμένεται να προβλέπει τα εξής:
-παράταση στην προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως και το τέλος του έτους. Η προθεσμία με την υφιστάμενη διάταξη λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η εφαρμογή ακόμη δεν έχει ανοίξει και ο χρόνος δεν επαρκεί για τις διορθώσεις.

-παράταση του μέτρου της απόσυρσης των οχημάτων για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Το μέτρο θεωρείται επιτυχημένο εισπρακτικά για το δημόσιο καθώς αυξάνει τις πωλήσεις ΙΧ ενώ αποτελεί και οξυγόνο για την ασθμαίνουσα αγορά αυτοκινήτου.

-διόρθωση του τρόπου δήλωσης του πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων. Με το σημερινό καθεστώς ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να δικαιολογήσει το ποσό που αντιστοιχεί στην αντικειμενική αξία του ακινήτου που αποκτά και όχι αυτήν που αναγράφεται στο συμβόλαιο και συνήθως είναι η εμπορική και πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική.

-ασπίδα από τη φορολόγηση με 26% των αγροτών που πιάνονται στην τσιμπίδα των τεκμηρίων. Με τη διόρθωση της διάταξης οι αγρότες που πιάνονται στην τσιμπίδα των τεκμηρίων θα φορολογούνται με τον συντελεστή 13% ο οποίος ισχύει και για το δηλωθέν εισόδημά τους.

-απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αναπήρων σε ποσοστό 80% και άνω. Το τέλος επιτηδεύματος είναι σήμερα 650 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα.

-αύξηση του χρόνου εντός του οποίου απαντά η φορολογική διοίκηση στις ενδικοφανείς προσφυγές από τις 60 στις 90 ημέρες.


Πηγή:www.capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.