fbpx
Skip to main content

«Παγώνουν» μέχρι τα Χριστούγεννα οι κατασχέσεις για χρέη κάτω των 300.000 ευρώ

Σε πάγωμα των κατασχέσεων για χρέη μέχρι 300.000 ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία με τις 100 δόσεις, προχωρά ατύπως το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, έδωσε άτυπη εντολή να μη γίνονται κατασχέσεις στους λεγόμενους «μικρούς» οφειλέτες μέχρι να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξή τους στη ρύθμιση που θα τους επιτρέπει να πληρώσουν μέχρι και σε 100 δόσεις. Το «πάγωμα» των κατασχέσεων δεν αφορά όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ. Αντίθετα, στις περιπτώσεις αυτές συνήθως επιστρατεύονται κατασχέσεις ακινήτων, τις οποίες ωστόσο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ακυρώσουν μπαίνοντας στη ρύθμιση. Δηλαδή, ακόμη κι αν γίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τώρα, μόλις τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση και ο οφειλέτης ξεκινήσει να πληρώνει, θα μπορεί να πάρει πίσω την περιουσία του.

Το δίχτυ προστασίας αφορά 3.092.140 φορολογούμενους, που χρωστούν έως 20.000 ευρώ βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου.

«Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους χωρίς το άγχος της κατάσχεσης», δηλώνει στα «Νέα» η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.

Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.