fbpx
Skip to main content

Δένδιας: Θα κρίνει ο νέος υπουργός την πρόταση για τα κόκκινα δάνεια

ΝΕΟ

Ως μία πρώτη πρόταση για την αντιμετώπιση των “κόκκινων” στεγαστικών δανείων, και όχι ως ρύθμιση έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή, χαρακτήρισε το σχέδιο που παρουσίασε τη Δευτέρα ο τέως υπουργός Ανάπτυξης -και νυν Άμυνας- Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”.

“Εάν είχα μείνει υπουργός, αυτήν την πρόταση θα είχα καταθέσει στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή. Υπάρχει νέος υπουργός, αυτός θα κρίνει, αλλά θα μου επιτρέψετε την προνομία ως βουλευτή και Έλληνα πολίτη να πάρω την ευθύνη και να πάρω ακόμη και το βάρος της αρχικής επίθεσης, αν θέλετε, από ένα κομμάτι των τραπεζών που δεν θέλουν να δουν λίγο πιο πέρα. Δεν με πειράζει αυτό. Διάλογος να γίνεται. Αλλά αυτό που πρέπει να γίνεται, είναι ο διάλογος να γίνεται επί της ουσίας. Επί επιχειρημάτων και όχι εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά οποιουδήποτε πει κάτι για μια τράπεζα, η οποία αισθάνεται ότι αυτό κάτι της θίγει”, σημείωσε.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Δένδια “προσωπικές”, σημειώνοντας ότι δεν έχουν συζητηθεί με το ΠΑΣΟΚ, ούτε έχουν συμφωνηθεί.

“Δεν είπα ότι οι προτάσεις θα προωθηθούν στη Βουλή”, δήλωσε ο κ. Δένδιας, κάνοντας λόγο για προεργασία η οποία δεν είχε συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ και για την οποία ούτε η τρόικα έχει ενημερωθεί. “Αλίμονό μου αν για κάθε θέμα στο οποίο εκφράζω άποψη πρέπει να προσυνεννοούμαι με το ΠΑΣΟΚ”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι έχουν γίνει επαφές με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και πως η προεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί. “Τα στεγαστικά δάνεια είναι κοντά στα 27 δισ. ευρώ. Εκεί, είχε αρχίσει μια εργασία και είχαν γίνει κάποιες άτυπες επαφές με τις συστημικές τράπεζες. Με δύο από αυτές. Δεν είχε γίνει ακόμη επαφή με τις άλλες και κατά την άποψή μου στο τέλος θα συμφωνήσουν όλες, όπως έγινε και με τα επιχειρηματικά δάνεια”, συμπλήρωσε.

Πηγή: news.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.