fbpx
Skip to main content

''Μέτωπο'' κυβέρνησης και τραπεζιτών κατά της τρόικας για τα κόκκινα δάνεια

Έτοιμες δηλώνουν οι ελληνικές τράπεζες τόσο για την εφαρμογή της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια, παρά το μπλόκο της τρόικας, όσο και για την παροχή ρευστότητας στην αγορά.

Ένα ήταν το μήνυμα που εστάλη από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου Χαρδούβελη με τους τραπεζίτες.
Και αυτό είναι πως παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα προχωρήσει κανονικά. Πολύ περισσότερο μάλιστα από τη στιγμή που οι 4 μεγάλες ελληνικές τράπεζες δηλώνουν έτοιμες να την εφαρμόσουν μόλις ψηφιστεί στη Βουλή.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλα πως ''οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο προετοιμασμένες ώστε πολύ γρήγορα να εφαρμόσουν τον νόμο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια''. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως και ο ίδιος προσωπικά συμφωνεί με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Προχωρώντας όμως ένα βήμα παρακάτω ο επεικεφαλής της Πειραιώς δήλωσε αντίθετος και με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με την εξήγηση πως ''οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70.000 ή των 100.000 ευρώ''.

Καλά πληροφορημένες πηγές περιμένουν άμεσα από τις τράπεζες, μετά δηλαδή την ψήφιση της ρύθμισης, να προχωρήσουν μάλιστα σε ενέσεις ρευστότητας της αγοράς με αύξηση των δανείων τόσο σε επιχειρήσεις όσο και νοικοκυριά. Και αυτό γίνεται πια πιο εύκολα μετά την επιτυχημένη έκβαση των τεστ αντοχής (stress tests) για τις 4 μεγάλες ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Πηγή: Newisit.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.