fbpx
Skip to main content

Υπαναχώρηση σε 6 μέτρα - "Ναι" σε απολύσεις και νέο μισθολόγιο

Να υπαναχωρήσει σε 6 μέτρα είναι έτοιμη η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει την τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ήδη χθες, Τρίτη, έγινε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών «η συζήτηση ήταν θετική και θα συνεχιστεί».

Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει περικοπές κυρίων συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τις ομαδικές απολύσεις, και στη βάση αυτή είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει σε ζητήματα που αφορούν στα εξής:

  • Στη θέσπιση ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και νέου πάγιου συστήματος αξιολόγησης που θα εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016.
  • Σε μέτρα περιστολής δαπανών σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ , περιλαμβανομένων αποχωρήσεων προσωπικού.
  • Στην αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις (η προκήρυξη απεργίας θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου).
  • Στη επαναφορά της ανταπεργίας (λοκάουτ), ήτοι το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας.
  • Στην επανεξέταση του τρόπου και των πηγών χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Στην αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών.


Πηγή: news.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.