fbpx
Skip to main content

Αυτές είναι οι φοροαπαλλαγές που μπαίνουν στο στόχαστρο της τρόικας

Mε στόχο την αύξηση των εσόδων, η τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο τις όποιες φοροαπαλλαγές συνεχίζουν να ισχύουν, χαρακτηρίζοντάς τες αδικαιολόγητες.

Όπως αναφέρει το Mega, στο μικροσκόπιο μπαίνουν “απαλλαγές” ύψους 3,6 δισ. ευρώ, την ώρα που οι φοροαπαλλαγές για τα νοικοκυριά υπολογίζονται στα 264 εκατ. Ευρώ.

Οι φοροαπαλλαγές που “κυνηγά” η τρόικα είναι οι ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες, οι μειώσεις φόρων για άτομα με αναπηρία, ο ειδικός τρόπος φορολόγησης των ναυτικών και οι φοροελαφρύνσεις για δωρεές και χορηγίες.

Πάνω από 790 εκατ. ευρώ είναι το κόστος από τις απαλλαγές στην φορολογία ακινήτων, με τα 412 εκατ. να αφορούν στις φοροελαφρύνσεις από τον ΕΝΦΙΑ. Τα υπόλοιπα αφορούν στην πρώτη κατοικία και στις πάσης φύσεως μεταβιβάσεις.

Θυμίζεται ότι στο μικροσκόποιο των τροϊκανών έχουν μπει και οι φοροαπαλλαγές από ΦΠΑ, ύψους 970 εκατ. ευρώ καθώς και αυτές του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ύψους άνω του 1 δισ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία νέα ομάδα εργασίας θα πρέπει να παραδώσει έως το τέλος του μήνα, πόρισμα με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να εναρμονιστούμε με τις διεθνείς πρακτικές.

Πάντως πηγές του υπουργείου Οικονομικών, διαμηνύουν ότι θα θιγούν μόνο φοροαπαλλαγές σε αχρησία.

Πηγή: Newmoney.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.