fbpx
Skip to main content

Εξαιρούνται ενοικιαζόμενα δωμάτια από το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ

Διάταξη που εξαιρεί τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα κτήρια που ιδιοχρησιμοποιούνται, από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις, από τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνεται στο ν. 4316/2014 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η σχετική διάταξη είχε ψηφιστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά δεν οδήγησε σε φοροελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων, παρότι σκοπός ήταν η ευνοϊκή τους μεταχείριση, κι' αυτό επειδή δεν είχαν εξαιρεθεί από τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων με αποτέλεσμα να μη ωφεληθούν απο την επιβολή ΕΝΦΙΑ με μειωμένους συντελεστές.

Όταν διαπιστώθηκε πως με τις διατυπώσεις της αρχικής διάταξης, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια επιβαρύνονταν με ΕΝΦΙΑ σαν να ήταν σπίτια, εκφράσθηκε δυσαρέσκεια από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ωστόσο επειδή το αρχικό λάθος του Σεπτεμβρίου δεν μπορούσε να επιλυθεί με ερμηνευτική εγκύκλιο της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε την διάταξη σε εκπρόθεσμη τροπολογία που ψηφίσθηκε από τη Βουλή την προηγούμενη Δευτέρα.

Με αυτή πλέον εξαιρούνται από τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα κτήρια που ιδιοχρησιμοποιούνται από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.