fbpx
Skip to main content

Κόπωση στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Κόπωση διακρίνουν στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αναφορικά με το ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που έδειξαν φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι για ένταξη στη ρύθμιση, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ο αριθμός των αιτήσεων παρουσιάζει σημαντική κάμψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα δυο υπουργεία στη ρύθμιση των 100 δόσεων:
-έχουν ενταχθεί περίπου 130.000 φορολογούμενοι και οι συνολικές οφειλές που έχουν ρυθμίσει ανέρχονται σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσό που έχει ήδη εισπραχθεί από την καταβολή των δυο πρώτων δόσεων της ρύθμισης ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
-έχουν ενταχθεί περίπου 35.000 ασφαλισμένοι που έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το συνολικό χρέος που έχουν ρυθμίσει ανέρχεται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ  ενώ οι εισπράξεις ήδη υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η ρύθμιση τέθηκε σε ισχύ στις 24 Νοεμβρίου και ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων ένταξης σε αυτή ήταν πολύ υψηλός τις πρώτες ημέρες. Κατατίθεντο αρχικά ακόμη και πάνω από 10.000 αιτήσεις την ημέρα ενώ τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός έχει υποχωρήσει κάτω από τις 3.000 αιτήσεις ημερησίως.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η κάμψη στο ενδιαφέρον των οφειλετών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στις γιορτές καθώς και στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι είχαν σαν προτεραιότητα να εξοφλήσουν άλλες φορολογικές υποχρεώσεις, όπως είναι η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι για να ενταχθεί ένας φορολογούμενος στην ρύθμιση και να παραμείνει σε αυτήν θα πρέπει υποχρεωτικά να εξοφλήσει την πρώτη δόση της ρύθμισης αλλά και στη συνέχεια να ρυθμίσει με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων και όλες τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Οκτωβρίου 2014 και να εξοφλήσει και την πρώτη δόση για αυτήν τη ρύθμιση.

Η κόπωση στο ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των 100 δόσεων αποδίδεται και στην προκήρυξη εκλογών όπου παραδοσιακά παρατηρείται χαλάρωση στην πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων εκπνέει στις 31 Μαρτίου και σε αυτήν μπορούν να ενταχθούν οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014.


Πηγή:www.capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.