fbpx
Skip to main content

ΓΓΔΕ: Πάνω από 3,2 δισ. ευρώ οι επιστροφές φόρων

Υπερβαίνουν τα 3,2 δισ. ευρώ οι επιστροφές φόρων το 2014, όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Εσόδων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα περί «παγώματος» επιστροφής φόρων (ΦΠΑ κλπ) σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ:


Α) Με βάση τα έως σήμερα μη οριστικοποιημένα στοιχεία για το δωδεκάμηνο του 2014, οι επιστροφές φόρων (ΦΠΑ και Εισοδήματος κατά κύριο λόγο) έχουν υπερβεί τα 3,2 δις ευρώ έως 31/12/2014.


Β) Το προσχέδιο του αρχικού Κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 προέβλεπε επιστροφές φόρων ύψους 2,789 δις ευρώ, ενώ του αναθεωρημένου προϋπολογισμού προέβλεπε επιστροφές φόρων ύψους 3,137 δις ευρώ.


Επισημαίνεται εκ νέου ότι ουδέποτε έχει δοθεί οποιουδήποτε είδους οδηγία από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στους Λειτουργούς της Φορολογικής Διοίκησης, ώστε να παγώσει ή έστω να επιβραδυνθεί η διαδικασία επιστροφής πάσης φύσεως φόρων προς τους φορολογούμενους.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.