fbpx
Skip to main content

Νέο αλαλούμ από Γ. Μηλιό: Φόρος στα ακίνητα από 200.000 ευρώ και πάνω

To απίστευτο αλαλούμ με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος, όπως δεν τελειώνει και ο πόλεμος με τη Νέα Δημοκρατία.

Διαψεύδοντας τους πάντες που έχουν μιλήσει για αφορολόγητο όριο 400 ή 450 χιλιάδες ευρώ, ο υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, είπε ότι το όριο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας στις 200.000 ευρώ.
«Οι προτάσεις που κάναμε στην ΔΕΘ μιλούν σαφώς για απαλλαγή των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων από την υπερφορολόγηση που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρούμε ότι ο φόρος πρέπει να είναι προοδευτικός πρέπει να είναι κυρίως στο εισόδημα για αυτό λέμε ξεκάθαρα ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ» είπε ο κ. Μηλιός για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και συνέχισε: «Η επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα γίνει καταρχήν στο επίπεδο που υπήρχε πριν εισαχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Το επίπεδο είχε πολλές κλίμακες. Άρχιζε από κάτι χαμηλό που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης όταν το ακίνητο ήταν από 200.000 ευρώ και πάνω με πολλούς συντελεστές που οδηγούσε σε σημείο τέτοιο ώστε να έχουμε μεν απώλεια εσόδων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με άλλα έσοδα που θα έρθουν από άλλες πηγές αρχίζοντας πρώτα από την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, από την φοροδιαφυγή».

Ο κ. Μηλιός ξεκαθάρισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από άλλο φόρο. «Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, θα καταργηθεί από την στιγμή που θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που έχουν πληρώσει είναι τα κορόιδα ή οτιδήποτε άλλο. Έχουμε ένα σχέδιο για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν ότι θα πληρώνουν μέχρι 30% του εισοδήματος τους, αλλά ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, θα επανέλθει το 1ο σύστημα όπως ήταν στην 1η φάση και θα δούμε την ροή των εσόδων» τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αλλά και των αναφορών του Γιάννη Μηλιού για τον ΕΝΦΙΑ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θεωρεί ως μεγάλη περιουσία όλα τα ακίνητα των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.
«Ο κ Τσίπρας εξήγγειλε σήμερα πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Δεν τόλμησε όμως να αναφέρει ποια θεωρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία, ώστε να το ακούσουν με τα αυτιά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι. Το αποκάλυψε, όμως, χθες ο κ. Μηλιός» επισημαίνει ο κ. Σταμάτης.
«Για το ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι αυτή που συνολικά υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Δηλαδή , αυτή που κατέχουν σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι πολίτες. Κι έχει δίκιο ο κ. Μηλιός. Γιατί έτσι, μόνον, βγαίνει ο λογαριασμός του κ. Τσίπρα. Μόνο που αυτόν τον λογαριασμό θα κληθούν να τον πληρώσουν μετά τις εκλογές οι πολίτες, αν με την ψήφο τους φέρουν στην εξουσία κ. Τσίπρα» προσθέτει ο κ. Σταμάτης και καταλήγει: «Γιατί αυτό ουσιαστικά είναι δήμευση της περιουσίας της μικρομεσαίας τάξης, που ποτέ δεν ήταν συμπαθής στα αριστερίστικα κινήματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς πια δεν δικαιούται να λέει δεν ήξερα, δεν άκουσα….»

 

Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.