fbpx
Skip to main content

Παρεμβάσεις για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων

Σε παρεμβάσεις για να σταματήσουν οι απώλειες φορολογικών εσόδων που στο τελευταίο δίμηνο αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ προχωρεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το in.gr

Χθες Δευτέρα διεξήχθη ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου και διευθυντών της φορολογικής διοίκησης στην οποία δόθηκαν οδηγίες για την ενεργοποίηση του φοροελεγκτικού μηχανισμού κυρίως προς την κατεύθυνση του ελέγχου φορολογουμένων με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη περιουσία.

Αντίστοιχη σύσκεψη άλλωστε είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στο ΣΔΟΕ, όπου η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ενημερώθηκε για τις δράσεις του Σώματος και τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που διενεργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βαλαβάνη έχει καταλήξει σε μια σειρά από παρεμβάσεις για την τόνωση των εσόδων που περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Την επαναφορά της αρμοδιότητας της διενέργειας προληπτικών ελέγχων για τον εντοπισμό παραβάσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
  • Τη ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με μια νέα περαίωση.
  • Την τροποποίηση της ρύθμισης για την τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση περισσότεροι φορολογούμενοι μέσω της μείωσης του ελάχιστου ορίου της μηνιαίας δόσης (50 ευρώ).
  • Τη διενέργεια ελέγχων «πόθεν έσχες» από το ΣΔΟΕ σε υποθέσεις φορολογουμένων με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις.
  • Την άμεση ενίσχυση των μονάδων του υπουργείου Οικονομικών που ασχολούνται με τις λίστες των μεγαλοφοροφυγάδων με επιπλέον ελεγκτές.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.