fbpx
Skip to main content

Δ. Μάρδας: Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Δεν υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας ότι αύριο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2014 αναλυτικά.

Μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι ο τακτικός προϋπολογισμός του 2014 έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης των 900 εκατομμυρίων.

"Τα έσοδα στο συγκεκριμένο θέμα μπορώ να πω ότι κρατήθηκαν παρά το γεγονός ότι είχαμε Δεκέμβρη εκλογές και όπως ξέρετε σε περίοδο εκλογών ο κόσμος είναι κουμπωμένος", είπε.

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων είπε ότι σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί κάτι άλλο που θα διορθώνει τις δυσκαμψίες της. Για το σκέλος των δαπανών τόνισε ότι πρέπει ο προϋπολογισμός να διαβαστεί γραμμή - γραμμή για να φανεί που υπάρχει σπατάλη, "που υπάρχουν χρήματα τα οποία λιμνάζουν".

"Πολλά μικρά ποσά, κάνουν ένα μεγάλο", σημείωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ωστόσο ότι θα γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με άλλα υπουργεία ώστε να πιαστούν και χρήματα από "πηγές που ποτέ δεν αγγίχθηκαν" αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και στο παρεμπόριο.

Για το Ενιαίο Μισθολόγιο επισήμανε ότι υπάρχουν 20 μισθολόγια και θα εξεταστεί το που υπάρχουν ανισορροπίες που αφορούν πολύ λίγο κόσμο και θα γίνει προσπάθεια για να εκλείψουν δυσκαμψίες που δημιουργούν περιβάλλον που δεν είναι καλό μεταξύ των υπαλλήλων.


Πηγή:www.capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.