fbpx
Skip to main content

Παρατηρήσεις σχετικά με συνοπτικό πίνακα πληροφοριών ενδοομιλικών συναλλαγών

Με βάση την ΠΟΛ1097/2014 και το Κεφάλαιο Ε’ «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ» οι υπόχρεοι σε τήρηση Φακέλου Τεκμηρίωσης υποβάλλουν Συνοπτικό Πίνακα Πληροφοριών για κάθε φορολογικό έτος, ηλεκτρονικά στην φορολογική Διοίκηση (Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-εφαρμογές) του Υπουργείου Οικονομικών εντός 4 μηνών από το τέλος του φορολογικού έτους.

Ο Συνοπτικός Πίνακας Πληροφοριών είναι συνοδευτικός του Φακέλου Τεκμηρίωσης και υποβάλλεται προκειμένου να αξιοποιηθούν φορολογικά οι παρεχόμενες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πλήρης και εκτενής τεκμηρίωση των ενδοομιλικών συναλλαγών προκειμένου να κριθεί ως απόδειξη για την συμβατότητα των τελευταίων με την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 50 του ΚΦΕ («αρχή των ίσων αποστάσεων»).

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αν μια επιχείρηση από 1/1/14 δεν υπερβαίνει τα πλαφόν για την τεκμηρίωση των συναλλαγών της (συνολικές συναλλαγές μέχρι 100.000 € για ακαθάριστα έσοδα μέχρι 5.000.000 και συνολικές συναλλαγές μέχρι 200.000 για ακαθάριστα έσοδα άνω των 5.000.000) τότε δεν είναι υποχρεωμένη να συντάξει και υποβάλλει Συνοπτικό Πίνακα.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.