fbpx
Skip to main content

Έντυπο E11 και στοιχεία άδειας μισθωτών

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ερώτημα αφορά την αποζημίωση αδείας των ξενοδοχοϋπαλλήλων μέσα στο 2014 και την υποχρεωτική αποστολή στο 2015 με το έντυπο Ε11. ισχύει ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υποθέτουμε ότι το ερώτημά σας αναφέρεται στην περίπτωση της αποζημίωσης άδειας (αν πρέπει να αναγράφεται στο έντυπο Ε11) και όχι στην δραστηριότητα της επιχείρησης (Ξενοδοχείο). Εξ άλλου, η διάταξη για την εφαρμογή του Ε11, είναι γενική και δεν εξαιρεί μορφές ή δραστηριότητες, εποχικές ή μόνιμες απασχολήσεις κ.λπ. Περαιτέρω, σύμφωνα με το, με αριθμό πρωτοκόλλου 3631/87, Έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, της 27/1/2015, με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρισθεί στο «Ειδικό Βιβλίο Αδειών», σε σχέση με τις δικαιούμενες και τις πραγματικώς χορηγηθείσες ημέρες αδείας, του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση, θα συμπληρώνεται αντίστοιχα και το έντυπο Ε11 (του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»), μαζί με τις αντίστοιχες, πράγματι, καταβληθείσες αποδοχές της χορηγηθείσας αδείας, καθώς και του επιδόματος αδείας. Κατά την γνώμη μας, η αναφορά στις «πράγματι καταβληθείσες αποδοχές» παραπέμπει σε δικαιούμενες μικτές αποδοχές, πριν από την αφαίρεση των κρατήσεων που αφορούν τον εργαζόμενο.

Στο ως άνω Έγγραφο ρητώς γίνεται αναφορά και στην περίπτωση, λύσης της σχέσης εργασίας μισθωτού (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για καταγγελία της σύμβασης εργασίας ή για οικειοθελή αποχώρηση), με οποιονδήποτε τρόπο πριν χορηγηθεί το σύνολο της αδείας.  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, εκτός της συμπλήρωσης των σχετικών στηλών του εντύπου Ε11, θα πρέπει να αναγράφεται στη θέση των παρατηρήσεων, ο λόγος της μη χορήγησης του συνόλου της δικαιούμενης άδειας. Εφόσον, επομένως υπάρχει διαφορά στον αριθμό των δικαιούμενων ημερών άδειας (ΔΗΑ) με αυτόν που αντιπροσωπεύει τις ημέρες της χορηγηθείσας άδειας (ΧΗΑ), ισχύει πάντα: ΔΗΑ> ή = ΧΗΑ, θα πρέπει να δικαιολογείται με σχετική περιγραφή στον χώρο που υπάρχει στο έντυπο (παρατηρήσεις).

Πηγή: epixeirisi.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.