fbpx
Skip to main content

Πάντοαν: Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναφέρει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του τωρινού προγράμματος, για να περάσουμε στην συνέχεια, σε ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερη ανάσα, μέσης διάρκειας, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους θεσμούς αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε δηλώσεις του προς την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre και το πολιτικό τοκ -σόου Ballaro, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών δήλωσε:

«H Ευρώπη έχει ξεκινήσει την διαδικασία αμοιβαίας οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναφέρει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του τωρινού προγράμματος, για να περάσουμε στην συνέχεια, σε ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερη ανάσα, μέσης διάρκειας, που είναι αναγκαίο ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στον δρόμο της αύξησης του εισοδήματος και δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ, ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, τέλος, απάντησε:

«Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα βγει από το Ευρώ. Η Ευρώπη πηγαίνει προς μιας συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν πρέπει να αλλάξει πορεία».

Πηγή: euro2day.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.