fbpx
Skip to main content

Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 λέει ο Σακελλαρίδης

Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εισπράξει ΕΝΦΙΑ για το 2015 εμφανίστηκε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει η δέσμευση για μη λήξη υφεσιακών μέτρων.

Ερωτηθείς στο τι συμβιβασμούς καλείται να κάνει η κυβέρνηση από τους δανειστές, αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, επικουρικές συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στο ΦΠΑ, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «ο ΕΝΦΙΑ που είναι από τους πιο άδικους φόρους και έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη θα αντικατασταθεί από ΦΜΑΠ, τον οποίο επεξεργαζόμαστε. Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015».

«Σε μία διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Εμείς σε ζητήματα για εργασιακά, μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης ερωτηθείς τι θα γίνει εάν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης συμπίπτουν με αυτές των δανειστών.

Αναφορικά με τις λίστες και το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Είναι πολλές οι λίστες».

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.