fbpx
Skip to main content

Δεσμεύσεις-εξπρές περιουσίας για 100 μεγαλοκαταθέτες

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν άμεσα 100 υποθέσεις φορολογούμενων που βρίσκονται στις λίστες της φοροδιαφυγής.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΣΔΟΕ και στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του Κέντρου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των ελεγκτικών υπηρεσιών όσον αφορά στον έλεγχο των υποθέσεων που αφορούν τις λεγόμενες λίστες φοροδιαφυγής καθώς έχει παρατηρηθεί κατακερματισμός του ελεγκτικού έργου. Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα με φορολογούμενους που βρίσκονται σε περισσότερες από μια λίστα φοροδιαφυγής, όπως είναι η λίστα Λαγκάρντ και η λίστα των φορολογούμενων με μεγάλα εμβάσματα και ελέγχονται από διαφορετικές υπηρεσίες. Στο εξής ο έλεγχος για το ίδιο πρόσωπο θα διενεργείται από μια υπηρεσία.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης και η άμεση λήψη μέτρων διασφάλισης του δημοσίου στις υποθέσεις με έντονη οσμή μεγάλης φοροδιαφυγής με εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων. Στις περιπτώσεις αυτές θα κινούνται άμεσα διαδικασίες δέσμευσης καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι τα ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι στον κατάλογο των μέτρων εισπρακτικής απόδοσης που έστειλε στους θεσμούς το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η είσπραξη 725 εκατομμυρίων ευρώ από τον έλεγχο των εμβασμάτων.


Πηγή:www.capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.