fbpx
Skip to main content

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για φοροδιαφυγή

Εγκλήματα φοροδιαφυγής με απόκρυψη εισοδημάτων εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτουν οι φορολογικοί έλεγχοι και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου, Γαληνός Μπρής και Γιάννης Δραγάτσης έδωσαν χθες εντολή για δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φοροφυγάδων για τους οποίους διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων που υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των περιπτώσεων που ξεχωρίζουν είναι:

  • Ενας ηλεκτρολόγος ο οποίος δήλωσε από το 2000 έως το 2012 εισόδημα, συνολικά, 600.000 ευρώ και βρέθηκε με καταθέσεις 43.000.000 ευρώ. Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, που εντόπισε τον συγκεκριμένο, υπολογίζεται ο φόρος , που πρέπει να πληρώσει για τα εισοδήματα που απέκρυψε ανέρχονται σε 38 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα κατασχεθεί.
  • Ενας κάτοικος Ψυχικού που δραστηριοποιείται σε χρηματιστηριακά προϊόντα και Real Estate. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είναι κάτοικος εξωτερικού και ο έλεγχος που έγινε στις φορολογικές δηλώσεις από το 2000 έως το 2011, εμφανίζει διαφορές σε σχέση με τις τραπεζικές καταθέσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ.
  • Ένας συνταξιούχος, ηλικίας 66 χρόνων, δήλωνε εισοδήματα της τάξης των 28.000 ευρώ από το 2000 έως το 2012 και εμφανίστηκε να έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 7.800.000 ευρώ.
  • Άλλος συνταξιούχος ενώ είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα ύψους 328.000 ευρώ εντοπίστηκε με διαφορά μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Οι έλεγχοι των οικονομικών εισαγγελέων με την ενεργή συμμετοχή του ΣΔΟΕ και των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών επικεντρώνονται στους φορολογούμενους που βρίσκονται στον κατάλογο με καταθέσεις, που είναι μεγαλύτερες από 200.000 ευρώ και οι οποίες για πρώτη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών.

Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.