fbpx
Skip to main content

Καταργείται το φορολογικό πιστοποιητικό για τζίρο έως 150 χιλ. ευρώ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκπτωσης ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού οι ανώνυμες εταιρείες, οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και τα υποκαταστήματα ξένων επιχειρήσεων που τα ακαθάριστα έσοδά τους δεν ξεπερνούν το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται ότι με το προηγούμενο καθεστώς ήταν υποχρεωμένες να λάβουν φορολογικό πιστοποιητικό όλες οι επιχειρήσεις των οποίων οι οικονομικές καταστάσεις ελέγχονται υποχρεωτικά από ορκωτούς ελεγκτές.

Η κατάργηση έκδοσης του πιστοποιητικού για τις επιχειρήσεις με χαμηλό τζίρο ήταν αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου λόγω του κόστους που προκαλεί στις επιχειρήσεις, και επετεύχθη μετά από επίπονες προσπάθειες του Συνδέσμου Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ) με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

"Μετά από πολύμηνες προσπάθειες καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στην αγορά. Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο στις ΑΕΕΔ και τις μικρές ΑΕΠΕΥ. Αφορά σε όλες τις ΑΕ με τζίρο κάτω των 150.000€ οι οποίες έχουν υποχρέωση ελέγχου επί των οικονομικών τους καταστάσεων από Ορκωτό Ελεγκτή" σημείωσε οι πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ Γιάννης Πολυχρονίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι τώρα πειστεί το ΥΠΟΙΚ να πάρει πίσω τη βιαστική διάταξη που εξέδωσε για τη φορολόγηση των μέχρι πρότινος αφορολόγητων αποθεματικών. Όπως λέει χαρακτηριστικά "δεν είναι δυνατό να έρχεται το Κράτος  μετά από 4-5 χρόνια και  να δηλώνει πως στην ουσία σου είπε ψέματα όλα αυτά τα έτη και αναδρομικά να φορολογεί ότι θέλει. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση μετά από επαφές που θα επιδιώξουμε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούμε νομικά και θα διεκδικήσουμε το δίκαιο των επιχειρήσεών μας στα Διοικητικά Δικαστήρια".  
 
Πηγή: capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.