fbpx
Skip to main content

Τι ισχύει για τις φορολογικές υποχρεώσεις

Απορίες σχετικά με το ποια πρόστιμα και ποιες προσαυξήσεις δεν θα επιβάλλονται σε περίπτωση καθυστερημένων φορολογικών πληρωμών κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας, λύνει στέλεχος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής και της ΠΟΦΕΕ κος Χριστόπουλος.

Μετά από επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα επιβάλλονται όλες οι σχετικές προσαυξήσεις, όπως ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολή καθώς και η ισόποση προσαύξηση παρακρατούμενου φόρου, στις περιπτώσεις που οι υπόχρεοι δεν κατορθώσουν να πληρώσουν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις που λήγουν κατά την διάρκεια ισχύος της τραπεζικής αργίας.

Για το θέμα θα υπάρξουν σύντομα νέες ανακοινώσεις από την γραμματεία Εσόδων. Συνοψίζοντας ισχύουν τα ακόλουθα:

Υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων: Δεν αναστέλλονται και σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής, επιβάλλονται κανονικά τα πρόστιμα του ΚΦΔ (άρθρο 54).

Υποχρεώσεις καταβολής φόρων:  Μπορούν να πληρωθούν είτε ηλεκτρονικά (web banking), είτε στις Δ.Ο.Υ. με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα. Εάν δεν γίνει η πληρωμή στην καθορισμένη προθεσμία, δεν θα επιβάλλονται οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από το άρθρο 53 (τόκος εκπρόθεσμης καταβολής φόρου 0,73% ανά μήνα) και το άρθρο 59 (ισόποση προσαύξηση παρακρατούμενου φόρου).

Υποχρέωση καταβολής δόσης ρύθμισης: Δεν χάνεται η ρύθμιση σε περίπτωση μη πληρωμής δόσης στο διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία.

Πηγή: Capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.