fbpx
Skip to main content

Ανακοινώνουν παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του fpress.gr πιθανότατα εντός της ημέρας ανακοινώνεται παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.

Με τα capital controls, το κλείσιμο των τραπεζών αλλά και την αναστάτωση των ημερών, η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων πάγωσε. Έτσι, ενώ βρισκόμαστε 6 ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας για τις δηλώσεις των φυσικών προσώπων και 12 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για τα φυσικά πρόσωπα, υπολείπονται περισσότερες από 150 χιλιάδες δηλώσεις επιχειρήσεις και περίπου τρία εκατομμύρια δηλώσεις φυσικών προσώπων.

Νέα ημερομηνία για τα φυσικά πρόσωπα θα οριστεί εκτός απροόπτου η 26η Αυγούστου και για τα νομικά πρόσωπα η 20η Αυγούστου. Το πρόβλημα για το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι θα μετατεθεί και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου.

Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί νομοθετική διάταξη καθώς μόλις προ ημερών, το υπουργείο αποφάσισε με τροπολογία να «κλειδώσει» την προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης για τις 30 Ιουλίου τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.