fbpx
Skip to main content

Επιδότηση ενοικίου: Σήμερα η πρώτη πληρωμή για 9.500 δικαιούχους

Μόλις 9.500 δικαιούχοι επιδότησης ενοικίου θα λάβουν την πρώτη πληρωμή, από τους συνολικά 30.575 ωφελούμενους των δράσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ti πρέπει να κάνουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές για να "ξεμπλοκάρει" η διαδικασία.

Tην επιδότηση ενοικίου που κατά μέσο όρο κινείται στα 120 ευρώ, θα λάβουν σήμερα, για πρώτη φορά 9.500 ιδιοκτήτες, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πρόκειται για την 1η από τις 9 μηνιαίες δόσεις που προβλέπει ο νόμος, με το μηνιαίο ποσό να ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ.

Οι τελικοί δικαιούχοι για την επιδότηση ενοικίου, ανέρχονται σε 30.575, όμως έως τώρα, μόλις 9.500 ολοκλήρωσαν τη διαδικασία που προβλέπεται, ώστε να λάβουν από σήμερα την επιδότηση.

Ο νόμος ορίζει ότι ότι εάν οι δικαιούχοι διαμένουν ήδη σε ενοικιαζόμενη κατοικία θα πρέπει να απευθυνθούν στον ιδιοκτήτη τους (εκμισθωτή) και να του ζητήσουν να κάνει ανανέωση ή τροποποίηση της ισχύουσας μίσθωσης στην ειδική για τις μισθώσεις εφαρμογή του taxis.

Στη συνέχεια, θα μπουν στην εφαρμογή του προγράμματος, στην αίτησή τους και στον ειδικό χώρο που έχει προστεθεί ώστε να καταχωρίσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους. Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής θα πρέπει να μπει στην ίδια εφαρμογή του προγράμματος, στη σελίδα που αφορά στους ιδιοκτήτες (σήμανση: «είσοδος για εκμισθωτές») και να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενοικιαστή του, τον αριθμό ηλεκτρονικής καταχώρησης του μισθωτηρίου συμβολαίου και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού του όπου επιθυμεί να πιστώνεται το επίδομα ενοικίου.

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να προβούν σε νέα μίσθωση θα πρέπει να φροντίσουν να βρουν την κατοικία που θα μισθώσουν και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης τους (εκμισθωτής) να δηλώσει τη μίσθωση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis.

Στη συνέχεια, θα μπουν στην εφαρμογή του προγράμματος, στην αίτησή τους και στον ειδικό χώρο που έχει προστεθεί ώστε να καταχωρίσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους.

Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής θα πρέπει να μπει στην εφαρμογή του προγράμματος, στη σελίδα που αφορά στους ιδιοκτήτες (σήμανση: «είσοδος για εκμισθωτές») και να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενοικιαστή του, τον αριθμό ηλεκτρονικής καταχώρησης του μισθωτηρίου συμβολαίου και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού του όπου επιθυμεί να πιστώνεται το επίδομα ενοικίου.

Εχθές, ολοκληρώθηκε η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) σε περίπου 4.500 δικαιούχους. Το συνολικό ποσό που εκταμίευσε το υπουργείο Εργασίας, ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους η εν λόγω καταβολή είναι και η τελευταία ενώ απομένει να καταβληθούν τα ποσά που δικαιούνται, όσοι είχαν υποβάλλει αιτήσεις τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο και οι οποίες δεν είχαν ελεγχθεί και εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Υπολογίζεται ότι οι αιτήσεις αυτές αφορούν περίπου 8.000 δικαιούχους.

Τα ποσά που πρόκειται να λάβουν όσοι δικαιούχοι, εγκριθούν οι αιτήσεις τους, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με την κάρτα σίτισης, συνεχίζεται ο έλεγχος των περίπου 6.700 ενστάσεων, που έχουν υποβληθεί για να προστεθούν στους 145.357 δικαιούχους, που ήδη έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις, ύψους από 70 έως 220 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι ο έλεγχός τους θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου για να μπορέσουν όσοι κριθούν θετικά, να προστεθούν στους υπόλοιπους από τη δόση του Οκτωβρίου και μετά.


Πηγή: euro2day.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.