fbpx
Skip to main content

Επτά έργα στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε.

Σε έλεγχο της πορείας των χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων στην Ελλάδα προχωρεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την αποστολή οκτώ ευρωβουλευτών, οι οποίοι αύριο και την Παρασκευή θα ελέγξουν επτά έργα, τα οποία δεν ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος και είτε παρατάθηκαν, είτε επέστρεψαν τα κονδύλια.

Πρόκειται για το μετρό Θεσσαλονίκης, την αποκατάσταση της λίμνης Κάρλα, την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε 65 στο τμήμα «Ξυνιάδα - Τρίκαλα», τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός στη σήραγγα Καλλιδρόμου, τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων, ενώ θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους των ελληνικών αρχών που είναι υπεύθυνες για το Κτηματολόγιο, το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Αττική και το ελληνικό εθνικό μητρώο.

Αξιολόγηση
Επικεφαλής της οκταμελούς αποστολής είναι η Γερμανίδα ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ingeborg Grassle. Την αποστολή συνοδεύουν και δύο Έλληνες ευρωβουλευτές, η κ. Εύα Καιλή και ο κ. Μίλτος Κύρκος.

Οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε έργα προτεραιότητας στην Ελλάδα. Η αποστολή τους, που έχει διερευνητικό χαρακτήρα, διοργανώνεται από την Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού.

Ολα τα έργα που θα επισκεφθεί η αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικά από την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν επίσης ο κ. Λάζαρος Λαζάρου, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, τρεις εκπρόσωποι της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τέσσερις εκπρόσωποι της ελληνικής αρχής ελέγχου ΕΔΕΛ.

Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.