fbpx
Skip to main content

Παγώνουν οι πλειστηριασμοί για ακόμη ένα μήνα

Τα capital controls συνεχίζονται, συνεχίζεται και το «πάγωμα» των αναγκαστικών μέτρων όπως πλειστηριασμοί και κατασχέσεις. Η κυβέρνηση περίμενε να εκπνεύσει και η τελευταία προθεσμία (η προστασία λήγει σήμερα) για να εκδώσει νέα παράταση η οποία μεταφέρει την προθεσμία του καθεστώτος προστασίας για τις 31 Οκτωβρίου.

Αλλεπάλληλες παρατάσεις

Η αρχική απόφαση για το πάγωμα των αναγκαστικών μέτρων ελήφθη από την κυβέρνηση στα μέσα Ιουλίου λόγω της επιβολής των capital controls. Ενώ αρχικά το πλαίσιο προστασίας έληγε στις 30 Ιουλίου, με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις φτάσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου και πλέον στο τέλος Οκτωβρίου (για την ακρίβεια μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου καθώς δίδεται και ένα περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές).

Η απόφαση που παραμένει σε ισχύ, προβλέπει, όπως αναφέρεται και στο σχετικό κείμενο «την αναστολή της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

Έχει επίσης ανασταλεί –με τα νέα δεδομένα μέχρι τέλος Οκτωβρίου- η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της».


Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.