fbpx
Skip to main content

Στο Taxisnet τη Δευτέρα μισό εκατομμύριο ραβασάκια πληρωμής φόρου

Το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου στις 14.00 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Taxis, από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, περίπου μισό εκατομμύριο (400.000) ειδοποιητήρια για πληρωμή Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. Τα ειδοποιητήρια έρχονται μετά την "επανεκκαθάριση των δηλώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις των τελευταίων νόμων".

Πρόκειται για ειδοποιητήρια με τα οποία οι υπόχρεοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο μετά την ψήφιση των φορολογικών διατάξεων του Ιουλίου.

Οι δυο βασικές κατηγορίες φορολογουμένων που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον είναι οι αγρότες που οφείλουν να αποδώσουν τον φόρο που θα προκύψει εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου (από το 27,5% στο 100%) αλλά και οι

οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2500 κυβικών, σκαφών αναψυχής αλλά και ακινήτων με πισίνα εφόσον δεν έχουν πληρώσει ήδη τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης μέσω του εκκαθαριστικού τους.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση για τον τρόπο καταβολής του φόρου από τους υπόχρεους, ούτε το ύψος των δόσεων που θα μπορεί να γίνει η εξόφληση.


Πηγή: news.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.