fbpx
Skip to main content

Σχεδιάζεται ο ΕΝΦΙΑ και για 3.200 ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο

Δύο λίστες με Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο αποτελούν τον χάρτη πάνω στον οποίο γίνονται τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ εξωτερικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, πρόκειται για λίστες οι οποίες είχαν σταλεί τα προηγούμενα χρόνια από τις φορολογικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα. Στην πρώτη λίστα αποτυπώνονται 200 ακίνητα Ελλήνων ιδιοκτητών στο Λονδίνο και στη δεύτερη επιπλέον 3.000 ακίνητα.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει την καθιέρωση κλίμακας ετήσιου φόρου η οποία θα μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 3%-4% ανάλογα με την αξία του ακινήτου με ταυτόχρονο συμψηφισμό των φόρων που αποδόθηκαν στη χώρα στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της ΓΓΔΕ Κατερίνας Σαββαΐδου καθορίστηκε η μορφή του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ το οποίο και αφορά περίπου 5,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης, η οποία και θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες από σήμερα με πιθανότερη ημερομηνία αποστολής την 20η Οκτωβρίου.

Στο εκκαθαριστικό, θα υπάρχει ειδοποίηση η οποία θα αφορά σε όσους θα θελήσουν να αμφισβητήσουν το ποσό που τους έχει καταλογιστεί. Η ειδοποίηση θα αναφέρει: «σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΓΓΔΕ. Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια είναι απαράδεκτη».

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.