fbpx
Skip to main content

Στο τραπέζι και ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην Παιδεία

H κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο επιβολής ενός ΦΠΑ τριών ταχυτήτων. Στην πρώτη και «υψηλότερη» ταχύτητα του 23% εξετάζεται να βρεθούν τα ιδιωτικά σχολεία, στη δεύτερη ταχύτητα τα φροντιστήρια και στην τρίτη, με μηδενικό ΦΠΑ οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία.

«Πονοκέφαλο» εξακολουθεί να αποτελεί για το οικονομικό επιτελείο το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην Παιδεία, το οποίο θα πρέπει να κλείσει εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, εξετάζει το σενάριο επιβολής ενός ΦΠΑ τριών ταχυτήτων. Στην πρώτη και «υψηλότερη» ταχύτητα του 23% εξετάζεται να βρεθούν τα ιδιωτικά σχολεία «με το σκεπτικό ότι η εγγραφή μαθητών σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αποτελεί επιλογή των γονέων και όχι υποχρέωση».

Στη δεύτερη ταχύτητα, του 13%, εξετάζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ενταχθούν τα φροντιστήρια (υποστηρικτικά και ξένων γλωσσών).

Μηδενικό ΦΠΑ τέλος θα υπάρχει σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία με το σκεπτικό ότι το πρόβλημα αφορά χιλιάδες οικογένειες.

Πηγή: euro2day.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.