fbpx
Skip to main content

Στο 6% ο ΦΠΑ στα φροντιστήρια

Η επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποφασιστηκε, στη σημερινή υπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά το αλαλούμ που σημειώθηκε με αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, γράφει ο enikos.gr.

Τα ισοδύναμα από τα οποία θα προκύψει η ελάφρυνση, αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) , η οποία έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Παιδείας  Νίκος  Φίλης ανακοίνωσε:

- ΦΠΑ 0% για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

- ΦΠΑ 6% για φροντιστήρια και ΙΕΚ.

- ΦΠΑ 13% για τα ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων

Στην συνεδρίαση υπήρξε διεξοδική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ενώ υπήρξε ενημέρωση από τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο για το πόρισμα της Επιτροπής Εργασίας για το Ασφαλιστικό. Γύρω από το οποίο υπήρξε αναλυτική συζήτηση.  Στο τέλος του μήνα, η κυβέρνηση θα καταθέσει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.