fbpx
Skip to main content

Ερχονται αυξήσεις - φωτιά στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια αυτοκίνητα θα επιβαρυνθούν

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές των Τελών Κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από φέτος. Σύμφωνα με το mega, θα υπάρξει σίγουρα αναπροσαρμογή καθώς είναι ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για νέα Τέλη Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βάρος θα πέσει στους ιδιοκτήτες οχημάτων της τελευταίας 5ετίας, οχήματα που τα Τέλη υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων, και ιδιαίτερα σε οχήματα που έχουν μεγάλη εμπορική αξία αλλά και αυξημένες εκπομπές ρύπων. Η επιβάρυνση αναμένεται να είναι από 50 έως 200 ευρώ.

Αρκετά αυξημένα θα είναι τα τέλη για τα αυτοκίνητα αξίας άνω των 40.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο το πλαφόν για τα “ακριβά τέλη” να πέσει στις 30.000 ευρώ.
Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά στα αυτοκίνητα που είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Εδώ με μείωση του ορίου των ρύπων οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων θα πληρώσουν τέλη. Το σχέδιο λέει ότι το όριο από τα 100 μικρογραμμάρια θα πέσει στα 80 και έτσι όσοι έχουν ρύπους από 80 ως 99 μικρογραμμάρια θα βρεθούν να Μελετάται επίσης αν θα εφαρμοστεί είναι ένα μεικτό σύστημα υπολογισμού των τελών με βάση τον κυβισμό και την σημερινή αξία του αυτοκινήτου άσχετα από την παλαιότητα ή τους ρύπους.

Την ίδια ώρα παράπονα εκφράζουν ιδιοκτήτες αλλά και έμποροι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αγορά έχει υποστεί καθίζηση λόγω του μη καθορισμού νέων τιμών στα Τέλη Κυκλοφορίας για φέτος.

Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.