fbpx
Skip to main content

«e-Δαγκάνα» για φοροφυγάδες

Μεγαλοοφειλέτες, ύποπτοι τραπεζικοί λογαριαασμοί, δάνεια και χρηματιστηριακές συναλλαγές θα βρεθούν άμεσα στο στόχαστρο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΙΤΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το οποίο θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των δανειστών, στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, στοχεύει αποκλειστικά στην απαρέγκλιτη επίτευξη των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, ειδικά των φορολογικών εσόδων, που θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά αντικείμενα της σημερινής διαπραγμάτευσης του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο εν όψει της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης που αναμένει το «πράσινο φως» των δανεσιτών για να προχωρήσει το σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή.

Παράλληλα, προετοιμάζεται ένας νέος γύρος ελέγχων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με βάση αποτελεσματικότερα κριτήρια κινδύνου, αλλά και μέσω στοιχείων που θα προέλθουν από τη διασύνδεση της ΓΓΔΕ με πληροφοριακά συστήματα εκτός Γενικής Γραμματείας...

Πηγή: Enikos.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.