fbpx
Skip to main content

Μείωση συντάξεων έως 45 ευρώ το μήνα μόνο από τα φορολογικά μέτρα

Νέο σοκ περιμένει τους συνταξιούχους καθώς με τα φορολογικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κάθε μήνα έως και 45 ευρώ, με τις μειώσεις να αφορούν όσους παίρνουν σύνταξη απο 700 ευρώ και πάνω.

Η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών παραμένει "παγωμένη" μέχρι τις 4 Απριλίου, οι προτάσεις όμως που συνεχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι φαίνεται να φέρνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Εάν μάλιστα, το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους "πέσει" από τα 9.550 ευρώ στα 7.000, τότε οι συνταξιούχοι των 700 και 800 ευρώ θα υποστούν ετήσια μείωση, 540 € τον χρονο.

Για έναν συνταξιούχο που λαμβάνει 1.400 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση η μείωση αυτή μπορεί και να αγγίξει τα 56 ευρώ, δηλαδή ετησίως 672 €.

Με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συναντάται ο Γ. Κατρούγκαλος τις τελευταίες ημέρες για να δουν πως τελικά θα διαμορφωθεί το ασφαλιστικό σύστημα σε συνδυασμό με το φορολογικό.

Αλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι συνταξιούχοι με βάση τις αλλαγές που έρχονται σε φόρους και συντάξεις θα βγουν χαμένοι καθώς συνταξιούχος των 800 ευρώ εάν περάσει η πρόταση των θεσμών για 7.000 ευρώ αφορολόγητο, θα χάσει ουσιαστικά ποσό από 28 έως 92 ευρώ από τη σύνταξή του σε μηνιαία βάση.

Πηγή: Mega

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.