fbpx
Skip to main content

"Γκάφα" του Taxis "φουσκώνει" εκκαθαριστικά

Υπέρογκους φόρους σε χιλιάδες ανέργους, φοιτητές, νοικοκυρές και υποαπασχολούμενοςυς πολίτες με πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα καταλογίζουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", το πρόγραμμα εκκαθάρισης το οποίο χειρίζονται οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη ορισμένες απαλλακτικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το σύστημα υπολογισμού της εκκαθάρισης υπολογίζει εξωπραγματικά ποσά φόρων σε όσους είχαν την ατυχία να αποκτήσουν κατά την διάρκεια του 2015 εισοδήματα από ενοίκια και ταυτόχρονα κάποια πολύ μικρά ποσά αμοιβών από περιστασιακή απασχόληση.

Στις περιπτώσεις αυτές επειδή τα δηλούμενα εισοδήματα είναι πολύ χαμηλά η ΓΓΔΕ προσδιορίζει το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα με φοιτήτρια που είχε εισόδημα 1.516 ευρώ το 2015 και βρέθηκε με εκκαθαριστικό που της ζητεί 807 ευρώ φόρο!

Πηγή: capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.