fbpx
Skip to main content

Μπλοκάκι και φορολόγηση ως μισθωτός : Mόνη δαπάνη που επιτρέπεται να αφαιρεθεί από τις αμοιβές είναι αυτή που αφορά στις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.

Κωδ. 516-517-518

Συμπληρώστε εδώ τα ποσά που έχετε δαπανήσει για την ασφάλιση στα υποχρεωτικά ταμεία κύριας ασφάλισης (ΟΑΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ,κλπ). Σε περίπτωση μικτής δραστηριότητας η παραπάνω δαπάνη μερίζεται βάσει των ακαθαρίστων εσόδων.

Κωδ. 348

Προκειμένου να προκύψει το καθαρό εισόδημα των υπαγόμενων στις διατάξεις της περ. στ' της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013 (φυσικά πρόσωπα που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ενώ αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, φορολογούνται τελικώς ως μισθωτοί) από τα ακαθάριστα έσοδα θα αφαιρούνται μόνο οι δαπάνες των εισφορών σε ταμεία ΟΑΕΕ κλπ. (κωδ. 517) δηλαδή, δεν θα αφαιρούνται οι υπόλοιπες δαπάνες που έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία.

Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται μόνο στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 591 της πρώτης σελίδας του εντύπου.

Κωδ. 591


Σημειώστε «Χ» στο λεκτικό της ένδειξης όταν έχετε κατ’ αρχήν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και το εισόδημα σας θα φορολογηθεί με την κλίμακα μισθωτής εργασίας εφόσον πληρούνται οι σχετικές προυποθέσεις περ. στ’ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013 (μπλοκάκια).


Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.