fbpx
Skip to main content

Αλμα στα έσοδα 21,47% τον Μάιο

Σημαντική άνοδο, 21,47%, κατέγραψαν τον Μάιο οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ στις ΔΟΥ, ενώ οι εισπράξεις ΦΠΑ στα τελωνεία παρουσίασαν άνοδο 31,43%. Η θετική πορεία των εσόδων στο μέτωπο του ΦΠΑ τον Μάιο, έδωσε σημαντική στήριξη και στο σύνολο των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 3,163 δισ., έναντι στόχου για 2,7 δισ. ευρώ (16,85%).

Ως αποτέλεσμα στο πεντάμηνο έφτασαν στα 17,19 δισ. ευρώ έναντι στόχου 16,489 δισ. ευρώ (4,25%). Τα στοιχεία για την εξέλιξη των εσόδων τον Μάιο, έγιναν αποδεκτά με ικανοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο προβληματισμός δεν είναι έντονος για την εξέλιξη των φορολογικών εσόδων στο ιδιαίτερα κρίσιμο, δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αυτό επειδή συσσωρεύονται σημαντικές υποχρεώσεις σε μια περίοδο που δοκιμάζεται σκληρά η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και η οικονομία πασχίζει να εξέλθει από την ύφεση. Μέχρι το τέλος του έτους, για να επιτευχθεί ο φετινός στόχος που έχει τεθεί για τα έσοδα και να «κλείσει» το 2016 με πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ, ώστε να μην απαιτηθεί η ενεργοποίηση του «κόφτη» δαπανών την άνοιξη του 2017, θα πρέπει να εισπράττει το Δημόσιο, καθαρά έσοδα 4,5 δισ. ευρώ κάθε μήνα.

Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.